Administracions

Salt presenta el seu nou pla local de joventut, amb 97 actuacions previstes

Aquest full de ruta dona continuïtat al de l’any 2016, del qual es va completar el 81%

Han participat en la seva elaboració més de 500 persones

El nou pla local de joventut 2020-2023 de Salt es portarà a la reunió plenària d’aquest mes per a la seva aprovació. Aquest full de ruta, elaborat per més de 500 persones en els darrers mesos, guiarà les polítiques municipals de joventut i preveu fins a 97 actuacions. Aquestes accions estan agrupades en quatre grans eixos anomenats Aixecar el vol, Viure millor, Crear i transformar i Vila jove i afronta reptes com la lluita contra la desocupació i la precarietat laboral i l’accés a l’habitatge; propostes dins l’àmbit de l’oci, l’esport i el lleure; accions per participar en la vida social, cultural i artística de Salt i garanties d’igualtat d’oportunitats per a tots els joves.

Les quatre grans àrees engloben tots els àmbits que impacten directament sobre el dia a dia dels joves i s’han estructurat per donar resposta a les necessitats que determinen els processos d’emancipació com també altres que fan referència al benestar.

Tot el pla està interconnectat, és transversal i no només assenyala els reptes que cal abordar sinó com fer-hi front. Diversos són els reptes relacionats amb el pla educatiu de Salt i bona part de les accions formen part dels dos fulls de ruta.

S’han previst fins a 97 accions, algunes de les quals són propostes de consolidació d’iniciatives ja impulsades en l’anterior pla, d’altres que són millores d’aspectes ja desenvolupats i també hi figura un paquet important de projectes nous. D’entre el grup de noves propostes que es volen impulsar en aquest mandat hi ha l’impuls d’una residència d’estudiants en la zona centre, la creació d’un parc d’esports urbans i la posada en marxa d’un carnet de descomptes per a joves en equipaments i activitats socioculturals i esportives.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, assegura que se situen els joves “enmig de les polítiques municipals” i subratlla que el pla local “permet fixar prioritats, consolidar accions ja iniciades o preparar noves propostes”. “És una aposta irrenunciable perquè hem de garantir als nostres joves que a Salt poden trobar totes les eines per desenvolupar el seu projecte de vida, personal i professional”, afirma.

LA XIFRA

400
persones
han participat en l’enquesta en línia; 53, en tallers formatius, i vora 50 en la jornada de la Coma Cros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona