Administracions

Palamós, sense vigilància a les platges per un error

L’única empresa que es va presentar al concurs va cometre un error material i ara se n’ha de fer un via urgència

Amb platges per a 15.000 persones, es preveu que per Sant Joan ja funcioni

L’Ajuntament de Palamós haurà de fer de nou el concurs del servei de socorrisme i vigilància a les platges de municipi. El que es va convocar al gener ha quedat desert per un error material comès per l’única empresa que s’hi havia presentat. L’equip de govern, d’ERC, diu que hi ha marge per arribar al mes de juny amb el servei adjudicat, malgrat que ja és el segon any consecutiu que té problemes amb aquest contracte.

Ara es treballa per fer la contractació per la via d’urgència, després que no ha estat possible fer el concurs públic per adjudicar el contracte, en els terminis previstos. La previsió és que pels volts de Sant Joan ja hi pugui haver servei de socorrisme a les platges del municipi. L’any passat hi va haver una impugnació que va deixar el concurs sense efecte. Es va haver de fer un contracte més curt i amb menys prestacions per salvar la temporada d’estiu. Aquest 2020, el concurs públic es convocava amb suficient antelació, en principi, perquè el problema no es repetís.

Distanciament

A Palamós s’aplicaran les mesures de distanciament físic a les platges. L’alcalde, Lluís Puig, diu que les principals platges que té Palamós són prou grans perquè no hi hagi problemes de sobreocupació ni en el pic de la temporada d’estiu.

Pel que fa a la capacitat, els serveis tècnics han calculat que a les seves platges hi poden tenir cabuda unes 15.000 persones, tenint en compte les distàncies de seguretat i higiene, i que amb això n’hi haurà prou perquè hi càpiguen tots els usuaris que aquest estiu en vulguin fer ús. Una dada que té en compte la distància de 2 metres entre persones, 4 metres entre para-sols, les normes d’ús de dutxes i rentapeus, o l’obligació de dur calçat a les passarel·les.

Cartelleria

El municipi posarà en els pròxims dies cartells de senyalització i informació, i els mesos de juliol i agost té previst contractar una desena d’informadors. A més, a més, i en els dies vinents, es procedirà a instal·lar cartelleria informativa a totes les platges, que serà en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Aquests cartells informaran dels protocols de seguretat i higiene que els usuaris hauran de seguir per prevenir contagis. La informació, segons l’alcalde, Lluís Puig, és essencial.

LA XIFRA

15.000
persones
és la capacitat que han calculat els serveis tècnics que poden tenir les platges amb les noves mesures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona