Administracions

La Generalitat vol afermar el sector recreatiu marítim

Agricultura i Pesca obre una línia d’ajuts de 750.000 euros per a empreses per la Covid-19

També fan un espot

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va anunciar ahir una línia de subvencions de 750.000 euros, que per primera vegada adrecen als centres d’activitats marítimes recreatives –com ara el submarinisme, acadèmies nàutiques i de vela lleugera, les excursions i creuers costaners o el lloguer d’embarcacions i motos aquàtiques–. Segons els requisits, hauran d’estar inscrites al Registre Oficial de Centres d’Activitat Marítima de Catalunya. I els diners han de compensar les despeses pel tancament o l’adopció de mesures per adequar-se a la situació imposada per la Covid-19.

Jordà va admetre que el paquet d’ajuts per al sector era una assignatura pendent, però va assenyalar que esperen que serveixi per mantenir i potenciar unes activitats que el director general d’Afers Marítims, Sergi Tudela, va destacar que generen prop del 6% dels llocs de treball i un 3,4% del valor afegit brut (VAB) del país, uns percentatges només superats en conjunt per Portugal, Estònia i estats insulars de la UE, segons estimacions fetes per la Comissió Europea.

Tudela va defensar que la tasca del sector forma part de l’estratègia marítima de la Generalitat per a l’“economia blava”, amb potencial i sostenible ambientalment. I va avançar que, per afinar el potencial de generació de riquesa, fan una crida a tots els negocis a fer balanç econòmic sobre l’activitat per disposar de millors dades i avaluar el seu pes turístic. El departament també ha elaborat una guia sobre bones pràctiques davant la Covid-19 i els oferirà assessorament tècnic gratuït per adaptar-se a la nova situació. Finalment, davant el dèficit de mà d’obra especialitzada, per exemple, per a l’habilitació de professionals de centres d’immersió, després que enguany per la pandèmia no s’hagi pogut dur a terme la convocatòria, Tudela va anunciar també una “borsa de professionals” per facilitar la cobertura de vacants als centres de submarinisme.

LA XIFRA

750.000
euros
destinarà la Generalitat a ajuts per a empreses recreatives marítimes pels estralls econòmics de la Covid-19.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona