Administracions

Malestar entre el sector nàutic per la gestió de les boies al Parc del Montgrí

Reclamen més diàleg amb el parc i buscar solucions de consens

Finalment s’han iniciat els treballs per posar boies per fondejar a cala Ferriola i Pedrosa

La nàutica d’esbarjo ha mostrat el seu malestar per la gestió de les boies al Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes, especialment a la zona de cala Ferriola i cala Pedrosa. El president del Club Nàutic Estartit, Jordi Ponjoan, destaca la importància de preservar les praderies de posidònia, però això no depèn de no posar cap boia perquè la nàutica d’esbarjo hi pugui fondejar. A més, i a banda del retard arran de la pandèmia, considera inadmissible que d’entrada se’ls digués que no hi podrien fondejar.

En aquest sentit, Jordi Carmona, biòleg i vocal de sostenibilitat i acció climàtica de la junta directiva del club, creu: “L’any 2020 tirar pel dret no és un símptoma d’autoritat moral. No és res més que una expressió de poder que acaba no entenent ningú, com està passant avui.” I hi afegeix: “De les millors coses que han passat en el nostre territori en els darrers temps, una d’aquestes és sens dubte la llei de conservació de la flora i fauna de les illes Medes de 1990, convertides després en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter el 2010.”

Des de la nàutica reclamen millorar el diàleg amb el territori i amb el sector nàutic per buscar solucions de consens: “Tots entenem que hem de col·laborar i posar de la nostra part, però el que no es pot fer és deixar de banda aquest sector.”

Les boies

Tot i el retard, dijous es van començar finalment els treballs per instal·lar boies ecològiques a les cales Pedrosa i Ferriola, tal com havia reclamat el sector. Així es podrà compatibilitzar la conservació de la posidònia amb el turisme nàutic.

Les despeses de la instal·lació aniran a càrrec del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquesta actuació es fa d’acord amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Servei de Costes de la Generalitat de Catalunya. La previsió és que les boies estiguin ja instal·lades els primers dies d’agost i seran gratuïtes per a l’usuari. S’intentarà arribar a les 25 sempre que les condicions del fons ho permetin.

LA FRASE

Nosaltres pensem que hem de col·laborar, per descomptat, però volem més diàleg
Jordi Ponjoan
president del club nàutic estartit

LA XIFRA

25
boies
són les que s’estan instal·lant a les cales Pedrosa i Ferriola per fondejar les embarcacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona