Administracions

Palamós vol prestigiar l’entrada per Sant Antoni

Totes les millores de la proposta comportaran la reducció del nombre d’aparcaments de cotxes en tot el sector i es pacificarà de trànsit els accessos dels carrers en direcció al passeig marítim

L’Ajuntament de Palamós vol prestigiar l’entrada al municipi venint de Sant Antoni de Calonge, amb una proposta que vol reduir el trànsit en carrers d’accés al passeig i millorar els serveis. Totes aquestes millores comportaran la reducció del nombre d’aparcaments de cotxes en tot el sector afectat, a favor de la mobilitat dels vianants i les bicicletes, que malgrat l’eliminació de places conservaria prop de 90 llocs d’estacionament dels 130 actuals.

La intervenció es preveu que tingui un cost global d’uns 826.000 euros i compta amb una aportació de 127.000 euros atorgada pel pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Puosc) 2020-2024. El pressupost es complementarà amb les aportacions dels veïns, mitjançant contribucions especials, i de l’Ajuntament de Palamós.

L’avantprojecte que s’ha elaborat pels serveis tècnics municipals, preveu una primera fase d’intervenció que inclou el carrer Nàpols i el carrer Rosselló, entre el passeig del Mar i el carrer President Macià; el carrer López Puigcerver, entre carrer del Mar i carrer d’Aragó; així com la vorera sud del carrer riera d’Aubi i la vorera est del carrer del Mar. L’objectiu serà que després d’aquesta primera fase es repliqui aquest projecte, en diverses fases, fins a arribar progressivament a l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Aquesta primera fase prevista per a l’any vinent, proposa l’arranjament de la pavimentació de voreres i vials, assegurant la seguretat i l’accessibilitat a la via pública. També permet la millora de l’estalvi energètic amb la realització d’una xarxa separativa que eviti la impulsió cap a la depuradora d’aigües de pluja barrejades amb aigües residuals, i minimitzant inundacions en situacions de pluges intenses.

També és prevista la substitució de lluminàries de vapor de sodi existents per enllumenat de LED, la ubicació d’arbrat i mobiliari públic, la substitució de les canonades de la xarxa d’aigua potable, així com l’obra civil necessària per poder implantar la fibra òptica i per millorar les xarxes d’electricitat i telefonia.

Pacificació

La millora d’aquest àmbit permet també la pacificació de la circulació de vehicles als carrers Nàpols i Rosselló, amb la implantació d’un carril bici al carrer Nàpols, tal com ja s’ha fet en altres trams d’aquest mateix carrer. També inclou la pavimentació de la vorera sud del carrer Riera d’Aubi; i l’eixamplament de la vorera est del carrer del Mar.

Una dels elements és l’aposta per la reconfiguració del carrer López Puigcerver, amb l’eixamplament de voreres, adequant-lo a les exigències d’accessibilitat actuals a l’espai públic, fet que provocarà inevitablement l’eliminació d’una de les files d’aparcament.

L’avantprojecte per a la reforma urbana de diversos carrers del sector de l’eixample de la platja, es va presentar dissabte passat 5 de setembre als veïns i veïnes d’aquest sector en un acte que es va realitzar a les aules de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Palamós, i que va encapçalar l’alcalde de Palamós acompanyat de dos tècnics de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palamós.Una seixantena de veïns de l’àmbit afectat varen poder seguir les explicacions detallades de la previsió d’obres. Ara l’Ajuntament de Palamós ha demanat als veïns i veïnes que valorin durant les properes setmanes aquest avantprojecte urbanístic, per tal que, si ho consideren, aportin suggeriments o propostes que el puguin millorar.L’objectiu de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palamós és iniciar les obres durant el darrer semestre de 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona