Administracions

Multes simbòliques a Girona per educar perquè s’aparqui bé

Una campanya vol conscienciar els conductors perquè no aparquin als passos de vianants i sobre les voreres

L’Ajuntament de Girona inicia una campanya de multes simbòliques de 300 euros per conscienciar els conductors perquè no aparquin els cotxes sobre la vorera i als passos de vianants, segons va fer públic ahir.

La iniciativa Cotxe, aquí no aparquis, que posa l’accent en la pedagogia, s’ha dissenyat per conscienciar la ciutadania sobre la importància d’estacionar correctament el vehicle per no obstaculitzar el pas de les persones amb mobilitat reduïda, dels cotxets o de la gent gran. Un exemple són els vehicles que aparquen sobre el paviment amb relleu dels passos de vianants. Una cosa, però, ha de quedar clara: en els casos en què la infracció sigui greu, la multa no serà simbòlica, sinó que serà una sanció real.

Dues setmanes

Durant dues setmanes, agents de la Policia Municipal de Girona repartiran multes simbòliques i triangles de la grua als infractors. “La prioritat de la policia sempre ha estat fer respectar els espais per als vianants, però durant dues setmanes s’incrementaran encara més els esforços amb aquesta campanya”, explica la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, que hi afegeix: “Hi ha infraccions que no es poden passar per alt i, per tant, durant aquestes setmanes també se sancionaran econòmicament les faltes greus.”

A la pràctica, el que es busca és avançar cap a una ciutat més amable i amb més convivència. En la multa, que té un format similar al d’una sanció, hi apareix la data, l’hora, la quantia de 300 euros i el fet denunciat. S’hi assenyala que el cotxe mal aparcat limita el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda, gent gran i famílies amb cotxets, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona