Administracions

L’import d’acció social creix un 33% a Roses

El pressupost 2021, condicionat per la pandèmia, congela taxes i impostos

El pressupost municipal de l’Ajuntament Roses per al 2021 tindrà un import similar al del 2020 (35,6 milions d’euros, un 0,25% menys del que era l’any anterior), però amb reajustaments condicionats pel context de la pandèmia. Entre els canvis més importants hi ha l’increment d’un 32,75% del pressupost d’Acció Social per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19: la partida del Centre de Distribució d’Aliments es duplica (passa de 30.000 a 60.000 euros); s’aporten 120.000 euros al servei comarcal de targetes moneder, i es contracta més treballadors per a diferents serveis d’atenció social, entre altres aspectes. També creix un 25,3% l’import dedicat a la promoció econòmica per impulsar la dinamització d’empreses i sectors com ara els de la restauració i el comerç.

La partida d’inversions suma 2.330.800 euros. Entre els imports més elevats d’aquest apartat hi ha 437.000 euros per a l’expropiació de finques, 200.000 euros per a la primera fase de millora de la xarxa d’aigua o 143.800 per a obres a la urbanització Camí Turó Ullastrell.

En el ple de presentació d’aquest pressupost, ahir dijous, tant l’alcaldessa, Montse Mindan, com el regidor d’Hisenda, Marc Danés, van subratllar que la totalitat dels tributs i taxes per al 2021 es congelen “per no augmentar la càrrega fiscal de les famílies i empreses, atesa la complicada conjuntura econòmica derivada de la crisi de la Covid-19”. També van avançar que, tot i l’augment de costos que assumirà l’Ajuntament, es manté l’objectiu que a final del 2021 l’endeutament sigui reduït a zero.

El pressupost es va aprovar amb la garantia de la majoria absoluta dels partits que formen govern (Junts, ERC i Gent del Pobles), però també va ser avalat per l’oposició amb el vot favorable de Lliures i les abstencions del PSC, Cs i el PP. En aquest sentit, els portaveus de l’oposició, tot i qüestionar certs aspectes dels comptes presentats, van agrair la voluntat de diàleg que ha permès incorporar propostes d’actuació dels partits de l’oposició.

LA XIFRA

35,6
milions.
És l’import del pressupost de l’Ajuntament per al 2021, un 0,25% menys dels comptes del 2020.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona