Administracions

Més atencions del Consell de la Selva al castell de Montsoriu

Amb el pressupost es vol impulsar la museïtzació de la fortificació

Al Baix Empordà es reforça Benestar Social

El Consell Comarcal de la Selva intensificarà les atencions i la museïtzació del castell de Montsoriu i hi destinarà 536.950 euros, segons les inversions previstes en el pressupost aprovat de l’ens per al 2021 (47,7 milions).

La partida del Patronat del Castell de Montsoriu, al límit entre Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, puja a 117.044 euros. L’increment és del 18,77%, perquè es preveu més promoció i més públic (unes 17.000 persones el 2019).

Amb ajuts de l’Estat, la Generalitat i la Diputació, els responsables del Museu Etnològic del Montseny destaquen que les obres inclouran, entre d’altres, l’accés al recinte sobirà (a la terrassa oest), l’habilitació de la sala noble –la més gran del castell– com a espai polivalent i el centre d’interpretació del vescomtat dels Cabrera al cos de guàrdia.

En el ple de la setmana passada, el pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, format per Junts, IdSelva i el PSC. En Comú Guanyem es va abstenir i ERC, Ciutadans i la CUP hi van votar en contra. “És destacable la puja en educació perquè ara cobrirem el 70% de les beques de menjador en lloc del 50%, gràcies a l’esforç del departament”, diu el president, Salvador Balliu (Junts).

A l’Empordà, les persones

Per la seva part, el Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar ahir el projecte del pressupost, que puja a 26.411.629 euros, 2,36% més respecte del del 2020. L’objectiu és reforçar àrees com Benestar Social, a la qual es destina 17,66% més de pressupost respecte de l’any anterior; Habitatge, amb el 25,54% més de pressupost; el Servei d’Informació i Atenció a les Dones també es veu reforçat amb el 33,61% més; així com les àrees de Turisme (14,54%) i Ensenyament i Promoció Econòmica, amb el 8,82% i el 8,03% més del pressupost, respectivament. El president, Joan Manel Loureiro, destaca que el projecte del pressupost que presenten s’adequa a les necessitats que els han fet arribar els alcaldes, els empresaris i els treballadors de les diferents realitats del Baix Empordà: “Estem convençuts que presentem un projecte equilibrat, prudent i en consonància amb la realitat.” Amb tot, el vicepresident primer, Xavier Dilmé, afirma que “en el darrer any hi ha hagut un canvi evident de treball i en les prioritats del Consell, per adaptar el pressupost a la situació actual tot formulant un pressupost útil i pràctic.” Roser Font, consellera comarcal d’Ensenyament, destaca: “Tenim clar que hem de potenciar l’àmbit social, i per això hem donat més recursos a les quatre àrees que donen servei a les persones.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona