Administracions

David Planas jura el càrrec com a nou alcalde de Celrà

Agafa el relleu de Dani Cornellà, que es dedicarà exclusivament a la feina de diputat al Parlament

En el seu primer discurs, reivindica l’equip i “l’engranatge” que hi ha darrere el consistori

David Planas i Lladó és des d’avui el nou alcalde de Celrà després que ahir al vespre jurés el càrrec per imperatiu legal i per una “Catalunya lliure i socialment justa” en un ple extraordinari celebrat al Teatre Ateneu de Celrà. Planas pren el relleu del fins ara alcalde Dani Cornellà, que es dedicarà exclusivament a la feina de diputat al Parlament. Cornellà va encapçalar la candidatura de la CUP a les comarques gironines en les eleccions del 14-F. La CUP va obtenir dos diputats. Durant la campanya de les últimes municipals, Cornellà ja va anunciar que, en cas de revalidar l’alcaldia, només l’assumiria durant la primera part del mandat. Perquè aquest juny compliria vuit anys en el càrrec i, en aplicació del codi ètic de la CUP, s’esgotava el termini de dos mandats. Després de presentar les credencials, David Planas, que anava de número 10 a la llista cupaire en les eleccions municipals del 2019, va ser escollit amb nou vots a favor, els vuit regidors de la CUP i un d’ERC, i l’abstenció de la regidora del PSC. Tres regidors, dos d’ERC i un de Junts, van excusar la seva absència per diversos motius. La formació d’ERC va assenyalar que és “un vot de confiança a un equip de govern que s’ha caracteritzat per un tarannà de diàleg”.

En el seu primer discurs com a alcalde, i molt emocionat, David Planas va explicar que no ha estat una decisió fàcil i va apel·lar al referent patern. Va felicitar l’equip de govern per la feina feta en moments difícils com el Glòria i la Covid-19. I també la tasca de tot un “engranatge”, que inclou tècnics i brigada, “que fa tirar endavant el poble”. David Planas és actor i, amb Meritxell Yanes, ha protagonitzat Ventura i la recent Elda & Daniel .

LA FRASE

Hi ha tot un engranatge, govern i tècnics, però també la brigada, que fa tirar el poble endavant
David Planas i Lladó
nou alcalde de celrà

Recuperen la vara d’alcalde 45 anys després

Una de les particularitats de la presa de possessió va ser que Dani Cornellà va poder entregar la vara d’alcalde a David Planas. Desapareguda el 1976, la va entregar a l’Ajuntament la família de l’exalcalde Josep Nebot i Nonell. “La tenien a casa sense tenir consciència que era un element simbòlic” del consistori, va destacar el primer tinent d’alcalde, Pitu Bartis. A més de la vara, Dani Cornellà va fer entrega al nou alcalde de les claus de l’ajuntament i d’una samarreta amb la frase “Soc de Celrà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona