Administracions

Platja d’Aro aplica la prohibició de pas de bicis i patinets al passeig

Alguns veïns la veuen bé, però d’altres volen trams i la troben excessiva, i l’alcalde diu que seran flexibles amb infants

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha començat a aplicar la prohibició de trànsit de bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) a través del passeig marítim, amb senyals que prohibeixen el pas tot el dia i alguna versió que establia franges i limitava la restricció a les tardes, a partir de les quatre, fins a les sis de la matinada. L’alcalde, Maurici Jiménez, aclaria ahir que la prohibició és general, “tal com establia l’ordenança des de 2012, i fins ara s’havia tolerat amb permissivitat”. Per Jiménez, la intenció és evitar velocitats elevades per part d’adults, i sobretot aconseguir “seguretat per als vianants”. I la mesura ha estat ben rebuda per una part de la població, segons residents i visitants, però d’altres la troben excessiva si es pretén fomentar l’ús de la bicicleta.

Un veí, Lluís Cruz, reivindica, almenys, l’opció dels trams horaris, o la possibilitat de transitar-hi en dies i hores vall, amb seny envers la resta de vianants. Altres veus, fins i tot des del sector hostaler, recorden que molts campistes fan servir habitualment la bicicleta per anar dels càmpings a la platja. I ara tindran traves.

L’alcalde assumeix que es tracta d’una qüestió de civisme, però es troben que cada cop hi ha més usuaris que hi transiten a altes velocitats. De cara a l’estiu, Jiménez confia en la pedagogia i el control dels agents cívics.

Sí per als infants

L’altra part de les inquietuds han fet referència al pas d’infants amb bicicletes, patins o patinets. El consistori garanteix que no hi haurà traves al pas de nens i nenes amb bicicletes, tricicles, patins o patinets a baixa velocitat, però sí a “qui hi circuli com si fos un carril bici, que no ho és”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona