Administracions

Eurofund estudia emprendre accions legals contra la Paeria per la paralització del projecte comercial de Torre Salses

El promotor denuncia “indefensió” per no poder tirar-lo endavant “tot i complir amb tots els requisits legals”

Eurofund Parc Lleida, la societat promotora del parc comercial i d’oci de Torre Salses, lamenta la negativa de la Paeria a aprovar els expedients del sector SUR-42, que s’estan tramitant des de fa uns dos anys. “Cap altre expedient urbanístic ha estat tant de temps en tramitació en la història recent de Lleida, excedint tots els terminis legals previstos”, assenyala el promotor.

En aquest sentit, la societat promotora ha anunciat que estudia emprendre accions legals després que la Junta de govern de l’Ajuntament de Lleida hagi decidit aquest dimecres deixar sobre la taula l’aprovació definitiva la modificació del pla de reparcel·lació del SUR-42-Torre Salses. Eurofund recorda que tant els tècnics municipals com la Generalitat havien avalat l’expedient.

Eurofund manifesta la seva “total indefensió” i remarca que “sempre ha complert escrupolosament lleis i normatives i totes les indicacions i requisits que els tècnics municipals i de la Generalitat han anat exigint en els expedients” en relació amb el projecte de Torre Salses. Per això, estudia emprendre accions legals davant aquesta negativa municipal a tramitar expedients que “ja han passat tots els filtres tècnics i jurídics” i “per la clara voluntat d’acció d’uns alguns regidors d’incomplir amb la legalitat vigent”.

Eurofund recorda que la modificació del Pla parcial del sector SUR-42, aprovada definitivament pel Ple de l’Ajuntament de Lleida l’octubre del 2018, “no es va sotmetre a avaluació ambiental estratègica perquè la legislació catalana sobre avaluació ambiental de plans urbanístics disposa que no cal aquest tràmit per a les modificacions que es refereixin a sòl urbà”, que “és el cas del SUR-42”.

Així mateix, assenyala que durant tota la tramitació, “tant la Paeria com la Generalitat han validat el Pla parcial i els seus aspectes mediambientals”. “Fins i tot l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTTA) a la qual l’Ajuntament diu ara que vol consultar, ja va emetre un informe favorable que també consta en l’expedient”, remarca el promotor.

Eurofund remarca que la decisió de la Junta de govern local d’aquest dimecres de no tramitar la modificació del projecte de reparcel·lació “també afecta altres propietaris del SUR-42, que estan esperant aquesta aprovació per poder planificar el desenvolupament residencial de la zona”.

Eurofund Parc Lleida confia que, abans d’emprendre accions que assegura no desitja, la Paeria acabi rectificant i “compleixi amb la legalitat vigent i garanteixi els drets dels promotors” i, per tant, acabi aprovant l’expedient del pla de reparcel·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona