Administracions

El Consell de la Selva preveu estrenar la nova seu a final d’any

Junts, Independents i PSC fan un balanç positiu del pacte de govern comarcal per afrontar la segona part del mandat

El Consell Comarcal de la Selva es mudarà a la nova seu, que s’està acabant d’edificar a Santa Coloma de Farners (a la carretera de Sils), a finals d’any. El trasllat s’havia previst per abans de l’estiu i s’ha endarrerit perquè les obres es van haver d’aturar per la pandèmia, però Salvador Balliu, president de l’ens, explica que s’està afrontant la recta final dels treballs. El trasllat serà la culminació d’un dels projectes de mandat del Consell selvatà que van avançar ahir en un acte conjunt Balliu (Junts); el vicepresident primer, Pere Garriga (Independents), i el vicepresident segon, Jesús Becerra (PSC), fent un balanç positiu del seu acord de govern i apuntant els projectes per a la segona part de mandat.

Entre aquests hi ha la creació d’un departament de contractació i d’un servei de dinamització de la captació de fons europeus a través d’un tècnic de suport, dues eines que es posaran a disposició dels ajuntaments. També la consolidació de Nora, l’empresa pública de recollida d’escombraries, a través de la qual s’hauran d’acabar les implantacions de la recollida porta a porta als municipis d’Amer, Riudarenes i Santa Coloma, on des d’aquest mes de juliol també actua Nora. En aquest àmbit els representants del govern comarcal anuncien la pròxima implantació de l’anomenada “taxa justa” de residus (taxa reduïda per als usuaris que reciclin més).

Finalment, un altre projecte anunciat és convertir el Consell Comarcal en Entitat Local de l’Aigua (ELA), en col·laboració amb l’ACA; amb l’ELA progressivament es planteja assumir la gestió integral de l’aigua (des de la captació fins a la depuració) en l’àmbit comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona