Administracions

El personal municipal de Girona tindrà dret a deu dies de teletreball al mes

L’Ajuntament regula el treball a distància, amb horari obligatori de connexió (de 9 a 2)

El nou mètode és inviable en l’atenció al públic o el cos de policia

Els empleats de l’Ajuntament de Girona podran fer un màxim de deu dies de teletreball al mes (dos a la setmana com a màxim), segons el reglament aprovat de manera definitiva en el ple de dimarts. En el cas de llocs de comandament, el teletreball serà d’un màxim de quatre dies al mes. El “servei a distància” és voluntari, serà només parcial i requerirà “una franja [horària] de presència obligatòria”. La regidora de Règim Intern, Maria Àngels Planas (Junts), detalla que el personal municipal haurà d’estar “connectat” de les 9 del matí a les 2 del migdia.

Planas reconeix que la pandèmia ha accelerat “canvis estructurals” que s’havien començat a introduir. “Hi ha hagut un abans i un després de la Covid-19”. Recorda que l’Ajuntament va ser una de les primeres administracions a dotar-se d’un reglament de teletreball –el setembre del 2020– quan l’Estat treballava en un avantprojecte, diu. En la sessió de dimarts, l’edil va destacar que el consistori és a l’avantguarda i va esmentar el permís per flexibilització menstrual.

D’acord amb els sindicats, el reglament detalla que el servei a distància no és “un incompliment de jornada”, però la regidora responsable del personal assenyala que la sol·licitud del treballador o treballadora ha de rebre el vistiplau del cap de servei i no ha d’afectar el bon desenvolupament de la feina. L’equip de govern, de Junts i ERC, troba que, amb el treball a distància, es facilita la conciliació familiar i laboral.

A l’Ajuntament treballen 1.050 empleats sense tenir en compte el personal contractat a través de contractes programa amb la Generalitat –detalla Planas. Hi ha col·lectius o serveis com ara el personal d’atenció al públic “o la policia o les brigades” en què no és viable el treball a distància.

Els treballadors rebran formació en ciberseguretat i protecció de dades i tindran prohibit retirar material o documentació en suport paper quan treballin a casa. Amb un preavís de 24 hores hauran d’anar a treballar si ho requereix el servei. Tenint en compte el precedent del març del 2020, i “en cas d’una situació d’emergència o confinament”, es podrà autoritzar aquest mètode per més dies.

LA DATA

14.09.20
Va ser
el dia que es va aprovar, de manera inicial, el reglament de teletreball de l’Ajuntament de Girona.

Flexibilitat, autonomia i responsabilitat

Pendent que sigui publicat, el reglament serà vigent d’aquí a unes setmanes. El personal municipal treballarà per norma en el seu lloc habitual, però amb el dret dels deu dies (o quatre) de teletreball. És un mètode que opta per “la flexibilitat, l’autonomia i la responsabilitat”, s’especifica al reglament, aprovat inicialment el 14 de setembre del 2020 i, després d’al·legacions de Cs, de manera definitiva, en el ple de dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona