Administracions

L’Espai Medes arriba al seu equador amb el mirador

L’obertura al públic de la coberta transitable situa l’obra a punt de començar la tercera fase del futur centre d’interpretació de l’àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

L’obertura al públic de l’accés a la coberta transitable de l’Espai Medes és un pas ferm cap a la materialització del futur centre d’interpretació de l’àmbit marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Les obres es reprendran per poder acabar la tercera fase –tancament i instal·lacions–, pressupostada en uns 640.000 euros. Per a aquesta fase, l’Ajuntament ha aconseguit una aportació de 200.000 euros dels fons Feder de la UE i 100.000 euros de la Diputació de Girona. Després quedarà tot a punt per a la quarta fase, la de museïtzació, que anirà a càrrec del Pac Natural i que tindrà un cost d’uns 360.000 euros.

L’alcalde, Jordi Colomí, assegura que el futur Espai Medes serà una peça clau per ajudar a situar Torroella i l’Estartit “com a destinació cultural i turística més sostenible. Serà un centre d’informació, difusió i interpretació del patrimoni natural i la biodiversitat de la reserva de les illes Medes i actuarà de porta marina del mateix parc natural”. De fet, l’arxipèlag és l’únic de tot Catalunya integrat en un parc natural. El projecte oferirà una experiència basada en les emocions i el món submarí, i també experiències participatives per conèixer i gaudir de les Medes i de tot l’àmbit marí del parc.

Planta mirador

La construcció de l’estructura que ha d’acollir aquest projecte es va iniciar el 2017 i va anar a càrrec del Club Nàutic l’Estartit, en el marc de la millora que va presentar al concurs per a la concessió de la gestió de la dàrsena esportiva. Posteriorment, en una segona fase impulsada per l’Ajuntament l’any passat, es van fer els acabats i la pavimentació de la planta que fa de mirador amb els seus accessos, la construcció d’un ascensor, l’acabat de la vorera i el tancament de la façana nord-oest, la que dona al port. Ha tingut un cost de 675.000 euros i s’ha disposat d’una subvenció de 350.000 euros del pla de Foment.

LA FRASE

Aquest espai d’interpretació serà la porta des del mar al conjunt del mateix parc natural
Jordi Colomí
alcalde de torroella de montgrí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona