Administracions

Reobren els refugis arran de l’onada de calor

Figueres, instal·lant fonts, i Platja d’Aro s’afegeixen als municipis que van habilitar espais en el darrer episodi

La nova onada de calor extrema que afectarà fins diumenge la demarcació de Girona ha activat la reobertura d’espais públics adaptats per poder refrescar-se, especialment per a col·lectius vulnerables, com ara persones grans. Figueres i Platja d’Aro -dijous 12 i divendres 13 d’agost (12-18 h) a la Sala Polivalent de Castell d’Aro (pista central) i al Palau d’Esports i Congressos · Platja d’Aro (sala annexa). Els usuaris hi trobaran taules i cadires, aigua, aire condicionat i en cas de necessitat, assistència de Creu Roja Guíxols Vall d’Aro i l’Associació de Voluntaris de Protecció- s’hi han afegit, respecte a l’onada de calor anterior, i a Girona ciutat la Policia Municipal farà patrulles específiques per detectar col·lectius vulnerables i, molt especialment, vigilar zones boscoses per localitzar possibles petits incendis –a Banyoles han anul·lat els focs d’artifici–. També hi ha espais a Vilobí d’Onyar, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Palafrugell.

A Figueres s’estan fent diferents actuacions per resistir l’onada de calor, segons una nota publicada ahir. Tot i que la ciutat de Figueres i l’Alt Empordà no estan entre les zones on s’esperen les temperatures més extremes, s’ha decidit emprendre algunes actuacions de caràcter preventiu per fer front a aquesta situació.

Trucades i seguiments

Actuacions que passen per la realització de trucades, des d’ahir, a la gent gran que estigui en situació vulnerable informant de la situació i donant-los consells per passar millor aquests dies; la instal·lació de fonts d’aigua extres a diferents punts de la ciutat; el seguiment de les persones que viuen a la via pública i l’obertura per a aquest col·lectiu de les instal·lacions del menjador social de 12 a 20 hores; o la intensificació de la presència d’efectius de la Guàrdia Urbana, així com de Protecció Civil de la ciutat, entre d’altres.

A Olot i a Banyoles –informa Ramon Estéban–, de moment no s’aplica cap mesura extraordinària, més enllà de reforçar el control dels col·lectius vulnerables, sobretot en el cas de les persones que viuen soles. De totes maneres, a la ciutat garrotxina preveuen recórrer, en el cas que fos necessari, a l’obertura d’espais municipals amb aire condicionat, com seria la biblioteca municipal, situada en un lloc molt cèntric. D’altra banda, la normativa per evitar incendis ha fet anul·lar els focs artificials, com és el cas dels que s’havien previst a Banyoles.

Un refugi climàtic és un espai interior o exterior accessible en un horari establert que durant els episodis de calor extrema proporciona confort tèrmic a la població –especialment a les persones vulnerables–, així com descans i seguretat. Fins ara, aquesta mesura només s’havia previst a les grans ciutats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona