Administracions

Maresme

Alella farà un centre cultural que costarà prop del 80% del pressupost del municipi

Una part dels set milions d'euros que val el Casal seran finançats per una entitat privada

L'oposició considera desmesurada la despesa

Era el projecte més important en el programa electoral d'ERC i el govern (ERC-PSC) ha tardat menys de quatre mesos a aprovar-lo en el ple municipal. El futur centre cultural municipal, que també serà la nova seu de l'entitat privada del Casal, es podria començar a construir en el segon semestre de l'any vinent a l'entorn de Can Calderó, on avui hi ha l'aparcament a l'aire lliure, a tocar de l'Alella Vinícola.

El projecte presenta números de gran equipament. Quasi 3.000 m² de sostre construït amb un gran auditori amb capacitat per a 290 persones –600 dretes–, i una plaça de prop de 1.000 m². El nou edifici també disposarà d'un espai per a recepcions, sales per a l'escola de dansa, una cafeteria i el local social del Casal, històrica entitat cultural del municipi que fa anys que reivindica una millora de les instal·lacions. Amb aquesta finalitat es va crear el Consorci del Casal, format pel consistori i l'entitat, que s'encarregarà de promoure i mantenir el futur equipament. L'entitat hi aportarà el sòl de l'actual seu social, valorada en 1,35 milions i que s'ha de posar a la venda. La resta, fins a arribar als 7,3 milions, seran aportacions municipals per diferents vies. El consistori compta amb prop de tres milions del Departament d'Ensenyament per l'avançament de les obres de l'escola Fabra i també amb 717.000 euros del PUOSC. “La resta es podria finançar amb recursos propis”, explica l'alcalde, Andreu Francisco, que confia que durant el procés de licitació es rebaixi el preu prop d'un 20%. Segons ell, en el pitjor dels casos l'endeutament local s'elevarà fins al 40%.

Demanen una consulta

Precisament, la viabilitat econòmica ha estat el factor més qüestionat per part de l'oposició, que rebutja el projecte en bloc perquè el considera “faraònic”. Tant CiU com Gent d'Alella demanen que el govern faci una consulta popular sobre la conveniència del projecte. “És un projecte que supera el 80% del pressupost municipal, hauria de tenir un gran consens ciutadà”, diu Cristina Xatart (CiU). En el ple municipal, una desena de persones van mostrar la seva disconformitat ensenyant uns cartells en què es podia llegir: “No al projecte, sí al Casal.”

LA FRASE

Ens ho podem permetre i ara és una oportunitat per rebaixar els costos d'una obra referent
Andreu Francisco
alcalde d'alella (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona