Administracions

vallès oriental

Granollers vol aprofitar la “capitalitat creixent” per planejar la ciutat del futur

L'alcalde diu que no hi ha diners però sí “capacitat de diàleg” per avançar en projectes de país

Fomentar l'ocupació serà una de les prioritats del mandat

Granollers continuarà reclamant que s'avanci en infraestructures important pel municipi com són la ronda del Vallès, la línia orbital ferroviària o la doble línia de rodalies que enllaça Granollers amb Vic. Segons va explicar l'alcalde, Josep Mayoral (PSC), en la presentació del pla d'actuacions per al mandat, tot i que en els moments actuals no hi ha diners per tirar endavant grans projectes sí que hi ha “capacitat intel·lectual i de diàleg”. El municipi té sobre la taula decisions importants com ara transformar l'espai que ocupa l'estació de mercaderies que es traslladarà a la Llagosta quan estigui fet l'eix del Mediterrani. Tampoc pot deixar perdre les sinergies a l'entorn del Circuit de Catalunya o potenciar l'oferta hotelera amb l'especialització del turisme esportiu.

“Granollers té una capitalitat creixent i potencialitat com a pota nord de la regió metropolitana que s'ha de seguir potenciant.” L'alcalde va assegurar que es continuaran les obres per ampliar la zona de vianants que la capital del Vallès Oriental ja va guanyar fa uns anys per potenciar la zona comercial. La gran batalla del mandat seran els plans per fomentar l'ocupació i reduir la llista d'aturats, que s'enfila a les 5.736 persones, de les quals un 40% ja no reben cap subsidi d'atur. “L'estat i la Generalitat han de crear més programes per a les persones aturades i nosaltres ja ens encarregarem de gestionar”, va manifestar.

LA FRASE

Granollers té una capitalitat creixent i com a pota nord de la regió metropolitana que s'ha de seguir potenciant
Josep Mayoral
alcalde de granollers

LA XIFRA

5.736
aturats hi ha a Granollers, dels quals un 40% ja no cobra subsidi d'atur.

La casa de l'emprenedor, a punt

El projecte del centre de Can Muntanyola destinat a facilitar la feina a les empreses encara la recta final. Aquesta masia reconvertida en centre empresarial vol ser lloc de trobada per als nous emprenedors, on trobin facilitats per fer les gestions i també lloc de formació. Un projecte impulsat amb la Cambra de Comerç i a punt d'inaugurar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona