Administracions

administracions

Sentencien l'Ajuntament de Quart a pagar 5.352 euros a la secretària

El jutge els obliga a complementar el sou per un permís de maternitat

El jutjat contenciós de Girona ha condemnat l'Ajuntament de Quart a pagar 5.352,57 euros a la secretària de la corporació. La funcionària va acudir als tribunals perquè el consistori es negava a pagar-li els imports que li corresponien durant els mesos en què va estar de permís de maternitat l'any 2012. Segons la seva versió, confirmada pel jutge, els funcionaris tenen dret a cobrar tot el salari durant els permisos de maternitat o paternitat. La diferència entre el sou i la part que paga la Seguretat Social l'ha de complementar la corporació en què treballen. Segons l'alcalde, Lluís Lloret, els serveis jurídics de la Diputació els van dir que no ho havien de pagar “i per això se li va dir que no”. La part de l'import corresponent al permís de maternitat és de 4.138,40 euros. Hi ha, a més, 145,70 euros corresponents al sou d'un dia, que, segons l'advocada de la demandant, Marta Fuentes, no se li van pagar malgrat que ja s'havia incorporat al seu lloc de treball. Lloret diu que el procés per la reclamació de la secretària els ha fet iniciar una revisió dels llocs de treball de la corporació, amb l'objectiu que “tothom cobri segons el seu treball i competències.”

Cobra la paga retinguda

A aquests imports s'hi afegeixen 1.068,47 euros de la part meritada de la paga de desembre del 2012, que els funcionaris tenen retinguda. L'import correspon al període d'inici de la meritació fins al dia que es va signar el decret estatal, al juliol. En aquest aspecte, l'alcalde diu que la sentència els ha donat arguments jurídics per pagar als funcionaris la part que els pertoca fins al dia del decret. Aquest pagament, hi afegeix, “ja s'ha fet”.

4.138,40
euros
són del permís de maternitat; 145,70, per una discrepància de dates, i 1.068,47, per la part meritada de la paga de Nadal del 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona