Administracions

Talen a Quart tres hectàrees d'alzines sense permís

L'Ajuntament explica que la propietat només disposava d'un permís de la Generalitat per talar pi negre

Durant els treballs de tala i poda es va tallar un camí públic, si bé ara ja s'ha reobert

Una part del bosc de can Ferriol de Quart, un espai característic del municipi, a tocar del col·legi Nou de Quart i la zona esportiva, ha estat talat, una tala que ha afectat alzines, algunes de centenàries, només amb un permís del Departament d'Agricultura que es va donar per a la tala de pi. L'estimació és que s'ha talat una superfície d'alzines equivalent a tres hectàrees, segons han explicat des de l'Ajuntament.

Durant els treballs, que ja han acabat, també es va tallar el pas a un camí públic, ara finalment reobert. Des de l'Ajuntament de Quart es va explicar ahir que, per un costat, el Departament d'Agricultura obrirà un expedient davant els fets i, per l'altra, des del consistori també se n'obriria un altre perquè la propietat restitueixi el camí públic que va tallar. Durant els treballs, veïns de la zona van iniciar una recollida de signatura per denunciar els fets.

L'alcalde de Quart, Lluís Lloret, va explicar ahir que la competència sobre aquest espai, que és de titularitat privada, d'un mas proper, no és de l'Ajuntament, per la qual cosa la propietat va demanar un permís al Departament d'Agricultura, per procedir a netejar el bosc. Segons Lloret, la Generalitat va concedir l'autorització, però només per poder dur a terme la tala de pins. “Aquest és un bosc on veritablement anava molta gent a passejar, i la zona afectada equivaldria a tres hectàrees d'alzines”, va explicar Lloret, tot afegint-hi que “ per a la gent de Quart ara aquest bosc fa realment pena i penso que tardarà anys a regenerar-se”.

L'alcalde va explicar que des de l'Ajuntament s'han centrat en el que és competència seva, com és la reobertura del camí públic. En aquest sentit, s'obrirà un expedient a la propietat perquè el restitueixi tal com estava. “He parlat amb Agricultura, que m'ha confirmat que les feines de tala ja s'han acabat i m'ha assegurat que prendrà mesures al voltant d'aquestes tres hectàrees d'alzina que han estat talades”, va explicar Lloret.

LA XIFRA

3
hectàrees
d'alzines són les que es van talar sense permís al bosc de Can Ferriol, un espai característic de Quart.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona