Medi ambient

Aiguats de tardor al Maresme

Cabrils i Cabrera alerten que l'ACA no ha actuat un mes després dels aiguats

Recorden que els danys en rieres i torrents estan quantificats i que es va reclamar una intervenció urgent

Temen les conseqüències de noves pluges

Els ajuntaments de Cabrils i Cabrera de Mar, uns dels més afectats pels aiguats torrencials del 12 i 13 d'octubre al Maresme han posat el crit al cel. Més d'un mes després de l'episodi que els va fer declarar zona catastròfica –igual que Vilassar de Mar i Premià de Mar– encara no tenen constància de cap actuació de l'ACA a les rieres i torrents que van quedar malmesos per les avingudes d'aigua malgrat que es va reclamar una primera i urgent neteja i consolidació dels punts més negres. En un comunicat conjunt, els dos consistoris recorden que els danys ocasionats estan quantificats i que la despesa no pot ser assumida per les arques municipals.

Indignació i angoixa

L'alcalde de Cabrera, Jordi Mir (PDECat), no amaga la seva indignació pel que considera una desídia de l'administració competent. “L'ACA ha quantificat el que val cada actuació en la seva totalitat, però no ha discriminat un primer nivell d'intervenció imprescindible per garantir la seguretat de rieres i torrents”, especifica. L'alcalde recorda que l'ACA disposa d'una partida de 700.000 euros compromesa pels desperfectes de la pluja i que pretén destinar uns primers 300.000 euros a dues o tres actuacions. “Ha demanat al Consell Comarcal que triï la prioritat de les rieres, quan el que s'hauria de fer és repartir aquests diners per donar resposta als casos més urgents”, assenyala, i ho exemplifica: “Abans d'operar el malalt, primer se li ha d'aturar l'hemorràgia.”

L'alcalde de Cabrera hi afegeix, a més, el neguit dels dos pobles a l'anunci de nous episodis de pluja previstos per a la setmana vinent. “Temem que torni a passar el mateix quan no s'ha fet res per evitar-ho”, es lamenta, i explica que des dels ajuntaments s'han intentat resoldre els problemes més importants: “Amb els pocs mitjans de què disposem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia