Infraestructures i serveis

municipal

Vilassar vol que el col·lector malmès passi a ser de l'ACA

L'Ajuntament ja n'ha frenat el vessament d'aigües residuals, detectat divendres

Els treballs per substituir-lo ascendeixen fins als 30.000 euros

Vilassar de Mar encara no pot donar per tancat el capítol de desperfectes ocasionats pels aiguats dels dies 12 i 13 d'octubre passats. Un dels punt més problemàtics és la riera d'en Cintet on, entre altres coses, va resultar-ne afectat el col·lector d'aigües residuals. De fet, divendres va tornar a patir un col·lapse i va provocar un altre petit vessament d'aigües brutes. Segons l'Ajuntament, aquest col·lector absorbeix les aigües residuals de Vilassar de Mar però també de Cabrils i Cabrera, i per això demanarà a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que n'assumeixi la titularitat. “Aquest col·lector dóna un servei supramunicipal, i creiem que l'ACA n'hauria d'assumir el manteniment”, va manifestar el regidor de Medi Ambient de Vilassar de Mar, Joan Roca (GxV), que va recordar que les obres urgents de substitució que ara s'hi estan fent “les està pagant Vilassar de Mar”. I és que durant tot el cap de setmana els operaris van treballar per arreglar-lo actuant en un tram de 40 metres. Aquests treballs es calcula que s'allargaran uns dies i fins ara la despesa ja ha arribat als 30.000 euros.

Paral·lelament, Roca va comentar que també s'inspeccionarà el tram de 900 metres del col·lector que baixa des del cementiri “per mirar si també ha tingut algun desperfecte”. A banda, divendres també es va esfondrar en aquest punt un tram del ferm de la calçada, fet que va provocar el tall de la circulació en alguns carrers. Aquest col·lector en qüestió ja va tenir un vessament d'aigües fecals que va arribar a la platja a principis d'aquest mes. En aquell moment ja es van fer unes actuacions d'urgència per evitar que les aigües tornessin a arribar al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia