Infraestructures i serveis

Infraestructures

Ferrocarrils invertirà 2,1 milions a Espot i Port Ainé aquest any

Aquest import suposa un increment d'un 75% respecte a la partida de l'any passat

Gairebé un 20% es destinarà a mantenir la carretera de Port Ainé

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària entre altres de les estacions d'esquí pallareses d'Espot i Port Ainé, ha anunciat que si prospera el pressupost invertirà aquest any uns 2,1 milions d'euros en les dues estacions d'esquí, un import que representa un augment de 900.000 euros respecte al del 2016.

La partida més destacada, de 400.000 euros, anirà destinada a la millora i condicionament de la carretera d'accés a Port Ainé, una via on històricament hi ha hagut esllavissades i que en els darrers anys ha requerit actuacions urgents per garantir la seguretat dels usuaris.

Tot i assegurar que les estacions d'esquí que gestiona continuen generant pèrdues –l'any 2016 es va tancar amb una despesa d'1,4 milions d'euros a les estacions d'Espot, Port Ainé, Vallter 2000, la Molina i Vall de Núria–, el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, ha destacat que la despesa s'ha reduït a la meitat des que l'empresa pública de la Generalitat s'encarrega de la gestió dels cinc complexos.

Enric Ticó ha reiterat el “compromís” de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per mantenir obertes les seves instal·lacions fins a saldar el dèficit, de millorar el servei que donen i d'esdevenir una peça clau al Pallars Sobirà “que ajudi a fer que tot el teixit empresarial de la comarca continuï funcionant”.

LES XIFRES

1,2
milions d'euros
va invertir Ferrocarrils durant l'exercici 2016, 900.000 euros menys que enguany.
400.000
euros
aniran destinats al manteniment de la carretera que dona accés a l'estació de Port Ainé.

Gran afluència el cap de setmana

Després que el temporal de neu i vent obligués fa deu dies a tancar les estacions de Boí Taüll i Tavascan i limités l'obertura a Baqueira Beret, Espot i Port Ainé, aquest cap de setmana passat les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han obert a ple rendiment i amb una molt bona qualitat i quantitat de neu. Així, més de 30.000 esquiadors van passar per les estacions lleidatanes per gaudir de la neu que ha caigut aquests últims dies.

El temps, majoritàriament, hi ha acompanyat i els gruixos de neu han superat els 180 centímetres a les cotes més altes. Els responsables de les estacions d'esquí també es mostren satisfets perquè els gruixos que s'han acumulat aquests últims dies asseguren la neu fins a final de temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia