Medi ambient

Medi ambient

Creen una franja per evitar focs a Colera i Llançà

És a la carena de l'Albera entre el puig del Llop i el del Tifell i ho ha finançat La Caixa

Una franja de prevenció d'incendis de 46,1 hectàrees entre Colera i Llança permetrà protegir Portbou i Colera en cas d'incendi al vessant nord-català. El projecte s'ha realitzat en col·laboració entre la Diputació de Girona i l'Obra Social La Caixa. Els treballs executats es mantindran gràcies a un ramat de vaques que ja hi estan pasturant (hi ha un ramat de boví de 65 caps pasturant l'àrea i zones adjacents). La instal·lació d'un abeurador de 1.500 litres, amb boia, al coll del dolmen del puig del Llop, permetrà fidelitzar la pastura durant períodes de temps més llargs.

El projecte inclou també una estassada intensiva del matollar present i la posterior trituració de les restes. Tot i això, alguns arbustos característics d'aquest ambient litoral, com ara l'olivereta i l'ullastre, es conservaran per respectar la diversitat florística de l'espai. Els treballs forestals s'han executat en dues fases entre els anys 2015 i 2017 i han implicat una inversió de 78.000 euros (a càrrec de la Fundació Bancària La Caixa).

L'objectiu principal del projecte és conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona i alhora també fomentar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social. En l'execució de la franja de baixa combustibilitat hi han participat vint persones de les fundacions altempordaneses Altem i Foresterra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia