Medi ambient

municipal

estalvi energètic

Ivars es passa als leds per reduir la contaminació lumínica

L'Ajuntament d'Ivars de Noguera està substituint l'enllumenat de tot el municipi per reduir la contaminació lumínica, una mesura d'obligat compliment perquè està situat a la zona de protecció E1 per la seva proximitat al Montsec. El canvi de les bombetes halògenes per leds suposarà un cost global de prop de 200.000 euros que el consistori ha executat en dues fases: la primera es va aplicar al centre de la vila i va finalitzar el 2014, i la segona es completarà durant el període 2017/18. “Implica substituir tot el cablejat, els pals de la llum i evidentment també els fanals”, explica Josep Magrí, alcalde d'Ivars de Noguera.

L'Ajuntament va sufragar la inversió de la primera fase amb ajudes de la Diputació de Lleida i espera poder fer el mateix en la segona fase. Segons explica Magrí, el nou enllumenat permetrà a l'Ajuntament aconseguir un estalvi del 75% en el consum elèctric, tot i que va assegurar que el preu de la llum “ha pujat molt en els darrers mesos”. Magrí va remarcar també la importància de poder “contribuir a mantenir un cel amb una baixa contaminació lumínica” i fomentar el turisme de les estrelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia