Medi ambient

afectacions pels aiguats

El Maresme pressiona per rebre els ajuts pels aiguats

Dels 4 milions de la Diputació i dels 700.000 euros de l'ACA només s'han adjudicat 50.000 euros

El dia 12 es tractarà de la situació al consell d'alcaldes

Un cop superat el mes i mig d'espera, els ajuts promesos per la Generalitat i la Diputació per pal·liar els efectes de la tempesta del 12 i el 13 d'octubre al Maresme no acaben d'arribar. L'anunci fet des de la Diputació de destinar 4 milions d'euros per pagar els nombrosos desperfectes que van obligar els municipis de Vilassar de Mar, Cabrera, Cabrils i Premià de Mar a demanar ser declarats zona catastròfica encara no s'ha fet efectiu. Tampoc s'han repartit els 700.000 euros que hi havia de destinar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i només una partida de 50.000 –l'1% del total previst– destinada a la riera d'Agell de Cabrera de Mar ha estat confirmada. Aquests diners, tal com va explicar l'alcalde de la població, Jordi Mir (PDECat), surten d'una partida de 300.000 euros que l'ACA té en concepte d'actuacions d'urgència. “És un primer pas molt necessari, però del tot insuficient per cobrir totes les necessitats”, assenyala. L'ajuda arriba després que Cabrera i Cabrils fessin un comunicat conjunt per alertar de les conseqüències que es podien derivar en cas d'un altre aiguat a les zones més afectades i on no s'havia pogut actuar, com és el cas de les rieres. La reclamació dels municipis afectats continua i està previst que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, participin en el proper consell d'alcaldes del Consell Comarcal, previst pel dia 12, per confirmar els ajuts i establir un calendari.

Paral·lelament, en espera de les aportacions supramunicipals, els consistoris continuen afrontant amb els seus mitjans les obres de condicionament dels espais que va malmetre l'aigua. Vilassar de Mar va informar ahir que les obres a l'escola bressol La Bressoleta de l'avinguda Montevideo s'han enllestit i que els 62 nens que es van haver de traslladar a l'altra seu de l'equipament a l'avinguda Eduard Ferrés després de la inundació del centre podran tornar avui amb normalitat. El pressupost de les obres ha pujat a 60.000 euros.

LA XIFRA

1
per cent
s'ha fet efectiu fins ara dels diners promesos per la Generalitat i la Diputació pels desperfectes dels aiguats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona