Medi ambient

medi ambient

Cimera de la PDE per definir el pla del 2017

El moviment social carrega contra el govern per l'impuls al Segarra-Garrigues

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat per aquest dissabte una cimera amb científics, juristes i activistes per tal de dissenyar l'estratègia de lluita del 2017. Un any que serà potent, segons el moviment social, perquè la Comissió Europea abordarà la revisió del pla hidrològic de la conca de l'Ebre i s'elaborarà un pacte estatal de l'aigua. “S'obri una etapa complexa i confusa, en què es busca la confrontació territorial”, va manifestar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

La reunió de dissabte es va estructurar en quatre àmbits: ambiental, jurídic, social i polític. “Hem de construir una opinió pública que valore els ecosistemes i qüestione la planificació hidrològica que es basa en transvasaments”, va dir Tomàs. En aquest sentit, la PDE és molt crítica amb el govern de la Generalitat per l'impuls al canal Segarra-Garrigues. “Donen a l'aigua del Segarra-Garrigues un ús distint del plantejat, ja no és aigua per regar, sinó que anirà fora de la conca de l'Ebre i acabarà arribant a l'àrea metropolitana de Barcelona”, va denunciar el també portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello. Segons la PDE, la política de gestió de l'aigua del govern català no segueix les recomanacions que es fan des d'Europa. “El Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues no són canals sostenibles i es financen amb fons europeus”, va assenyalar Tomàs.

“Impulsen els mateixos plans de fa anys”

La PDE alerta que el govern de l'Estat manté la mateixa política de l'aigua des de fa anys i vol evitar la conflictivitat de les Terres de l'Ebre captant l'aigua del riu en un altre punt més allunyat. Així, el moviment social sosté que es proposarà un transvasament de l'Ebre al Duero, però que l'aigua acabarà arribant al País Valencià i Múrcia. I, pel que fa a l'àrea metropolitana de Barcelona, l'aigua que es farà arribar serà la del Segre. “L'aigua del Segre dilueix la contaminació de l'aigua de l'Ebre quan arriba a Mequinensa”, va dir Panisello. A més, la PDE està convençuda que el model que se seguirà serà el del Consorci d'Aigües de Tarragona, és a dir, la venda d'excedents d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona