Medi ambient

alerta per temporal

Protecció Civil desactiva l'alerta per fort vent, però manté el pla INUNCAT per fort onatge

Els incidents més destacats s'han produït als municipis del litoral de Barcelona i Girona a causa del vent i inundacions provocades per l'onatge

Proteccio Civil segueix recomanant extremar les precaucions a tota la façana marítima per l'onatge fort, sobretot al litoral de Girona, i respectar els tancaments d'accessos a platges, espigons i altres llocs perillosos

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'Alerta del pla PROCICAT per ventades atès que l'episodi de fort vent ha disminuït, i manté activada l'Alerta del Pla per Inundacions a Catalunya INUNCAT pel fort onatge que ha de continuar al llarg del dia d'avui i també demà.

La previsió per avui és que les onades poden continuar sent superiors als 4 m (mar brava) sobretot a l'Alt i Baix Empordà, i també podrà continuar superant els 2,5 m a la resta del litoral català.

Pel que fa al vent, aquest ha disminuït notablement, per la qual cosa s'ha desactivat el pla i ha quedat en fase d'avís.

Gairebé 200 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 15.00 hores un total de 193 trucades derivades del temporal de vent i estat de la mar, de ciutadans que volien alertar de 127 incidents. La distribució geogràfica de les trucades per comarques queda així: Maresme 92, Barcelonès 50, Vallès Oriental 15, Garraf 8, Vallès Occidental 6, Anoia 5, Berguedà 5, Baix Llobregat 3, Alt Penedès 3 i Baix Empordà 3. Pel que fa a la distribució de trucades rebudes al 112 per municipis: Mataró 34, El Masnou 29, Barcelona 22, Santa Coloma de Gramenet i Badalona 10, Sitges 8, Canet de Mar 6, Sant Feliu de Codines 5, Guardiola de Berguedà 5 i Hospitalet de Llobregat 4.

La major part dels incidents han estat per caiguda de branques, arbres i altres objectes a la via pública i per afectació a algun element estructural. No consten ferits en cap d'aquests incidents tot i que sí danys en alguns vehicles estacionats a la via pública.

De les trucades anteriors rebudes al 112, des de les 8 hores d'aquest matí els Bombers de la Generalitat han treballat en 22 serveis relacionats amb el vent, dels quals la majoria han estat a la comarca del Maresme.

Es mantenen les mesures preventives

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim durant tot el dia d'avui i de demà a causa de l'onatge que es mantindrà en especial a les comarques del nord de Barcelona i de Girona. Cal tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.

Pel que fa al temporal marítim recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d'una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i endur-vos mar endins. Eviteu anar a prendre fotografies o mirar com trenquen les onades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona