Medi ambient

Conseqüències del temporal

El ministeri calcula en 125.000 euros la partida pel temporal

Costes només preveu desperfectes al passeig de Tossa, Tamariu i als camins de ronda de Sant Antoni i el Port de la Selva

Quatre municipis de la Costa Brava es repartiran els 125.000 euros d'inversió d'emergència que el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient ha aprovat per reparar els desperfectes provocats pel temporal de gregal de la setmana passada: Tossa de Mar, Calonge i Sant Antoni, Palafrugell i el Port de la Selva.

En concret, les actuacions previstes en la resolució de la direcció general de Costes són la reparació de la balustrada del passeig de Tossa –entre la platja Gran i la Mar Menuda–, la plataforma i el ferm del camí que connecta la platja de Tamariu i la cala d'Aiguadolça –a Palafrugell– i la reparació de dos trams de camí de ronda malmesos estructuralment, en una passera i un mur esfondrat a Sant Antoni de Calonge –en direcció cap a Treumal–, i en tres punts del traçat al Port de la Selva –a les cales Clisques, Violetes i al nord de la Vall–. Malgrat això, l'alcalde de Calonge i Sant Antoni entén que no es facin càrrec de les despeses de neteja, però avançava que reclamaran també la reparació de l'escullera del passeig d'es Monestri.

La gironina és, de totes les demarcacions afectades, la que rep menys diners dels 11,5 milions del fons ministerial de contingència, lluny dels 1,2 milions per a la Costa Daurada, els 2,1 per al litoral barceloní i maresmenc i, encara més, respecte als 3,2 milions de la costa murciana, si bé els estralls aquí han estat de molta menys importància.

LA XIFRA

125.000
euros
és el pessic del fons estatal d'emergència d'11,5 milions per reparar els estralls del temporal a la Costa Brava.

Tossa destinarà els diners a fer nova la barana de mar

En el cas de Tossa, l'alcaldessa, Gisela Saladich, avançava que, segons li van comunicar, com a molt els pertoquen 25.000 euros del fons i han decidit fer nova tota la barana del passeig, que el temporal va tornar a malmetre en part: “Vam fer la valoració i vam demanar al ministeri un ajut, però com que estava previst fer-la tota nova i estem farts d'arreglar aquesta balustrada tan fràgil, el ministeri en farà un tros i l'Ajuntament pagarà la resta.” Saladich diu que faran una prova estètica a la zona trencada, ja que han triat un model diferent del previst, que consideren més resistent. Si encaixa, l'estendran i en el futur s'abordarà la renovació del paviment. Pel que fa a Sant Antoni, on la valoració final dels danys puja a 119.000 euros que assumeix majoritàriament el municipi, Soler creu que cal avançar en “solucions estructurals de defensa del front marítim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona