Riudecanyes instal·la un mesurador per confirmar la viabilitat dels miniparcs eòlics

L'Ajuntament de Riudecanyes té entre les mans un projecte pioner en aprofitament d'energies renovables. Consisteix, com ja va avançar El Punt, a instal·lar miniparcs eòlics de titularitat municipal. Els parcs no necessiten tant espai com els convencionals ni causen tant impacte visual. Durant l'any 2010 al municipi aquest projecte continua avançant. Segons ha explicat l'alcalde, Josep M. Tost, aquesta setmana s'instal·larà una torre per mesurar la viabilitat del que hi ha previst fer a la zona del Gorg, un dels dos projectats pel consistori. Aquesta torre ha d'estar un any recollint dades per extreure'n un estudi posterior i saber si és el lloc indicat per instal·lar-hi un miniparc eòlic. El municipi en té dos de plantejats, però al consistori tenen constància que alguns particulars també estan estudiant instal·lar equipaments com aquests. L'energia que generin els molins municipals serviria per abastir Riudecanyes. L'energia que sobrés es vendria a la xarxa elèctrica.

Aquest no és l'únic projecte que té com a protagonistes els parcs eòlics. L'Ajuntament també vol entrar a formar part de l'accionariat de les empreses que promouen els parcs eòlics al terme de Riudecanyes. Suposaria una petita part de l'accionariat i serviria per abaratir la factura elèctrica. El municipi també té altres diversos projectes per potenciar el desenvolupament sostenible i l'aprofitament de les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.