Medi ambient

medi ambient

contaminació a flix

Ercros nega que hi hagi residus perillosos a l’antic abocador

La companyia química presenta al·legacions a l’informe elaborat per l’Agència de Residus de Catalunya sobre els indicis de contaminació a la vora de l’Ebre

L’empresa sosté que s’han analitzat mostres de sòl i no de residus

La companyia química Ercros ha presentat al·legacions a l’informe elaborat per l’Agència de Residus de Catalunya sobre els indicis de contaminació del sòl a l’antic abocador de Flix, un dels indrets investigats els últims mesos a petició de l’Ajuntament de Flix per les denúncies d’extreballadors d’Ercros i on l’Agència de Residus ha encarregat a l’empresa química que amplie la investigació. En aquest sentit, Ercros sosté que les mostres analitzades no eren de residu, sinó que es tractava de sòl amb possibilitat d’afectació. I la metodologia d’anàlisi no és la mateixa en el cas de sòl que en el de residu. “La presa de mostres es va fer sense seguir cap protocol previ, amb l’únic criteri d’analitzar punts que per la seua aparença física indicaven una possible afectació”, explica l’empresa química, que recorda que l’objecte de la recerca era investigar l’existència de bidons enterrats amb residus, una possibilitat que l’Agència de Residus ha descartat.

Ercros també nega que les anàlisis dutes a terme a l’antic abocador de Flix permetin concloure l’existència de “residus perillosos”. “No s’ha fet la comparació de forma correcta: s’hi s’hagués comparat el límit de lixiviats amb les mostres de lixiviats, la conclusió hauria estat que tant pel contingut de metalls detectats en les mostres sòlides com pels seus lixiviats, les mostres en qüestió s’haurien de classificar com a residu no perillós per a la seva gestió a un abocador”, han explicat fonts de la companyia química. I és per això que Ercros ha presentat al·legacions a l’informe de l’Agència de Residus que conclou que la caracterització analítica dels residus indica que es tracta d’un residu perillós que no compleix amb els criteris d’acceptació a un dipòsit controlat. De tota manera, Ercros, com a presumpte responsable de l’abocament de residus industrials, durà a terme en el termini màxim d’un any les actuacions de delimitació i caracterització dels reblerts amb residus industrials a l’antic abocador, així com una anàlisi quantitativa de risc.

Concretament a l’antic abocador es van analitzar quatre mostres com a sòls, sis com a residus i una mostra d’aigua subterrània, segons l’informe de l’Agència de Residus. Unes mostres en què s’han detectat metalls pesants, compostos orgànics clorats i pesticides.

LA XIFRA

12
mesos
és el termini que té Ercros per fer l’estudi de caracterització del sòl de l’antic abocador de Flix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona