Medi ambient

Medi ambient

Torroella vol reivindicar la conservació de les llacunes

El Museu de la Mediterrània serà el marc d’una de les principals trobades europees de científics i gestors d’aquests espais, organitzada per la UdG

El projecte Life Pletera de Torroella de Montgrí-l’Estartit ha arribat a la recta final sent ja un referent, en el marc d’una iniciativa que no té pràcticament precedents a Europa, si més no per la seva ambició de voler anar molt més enllà de la restauració d’un espai natural. Un dels elements que s’han treballat en el marc d’aquesta proposta és la recuperació de les llacunes. Ara, l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona (UdG), amb el suport del Museu de la Mediterrània i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, organitza unes jornades amb experts europeus sobre la preservació d’aquests espais.

La trobada, que es farà l’any vinent, analitzarà el funcionament i els serveis dels seus ecosistemes, com ara l’estructura i funció de les metacomunitats; la biodiversitat en llacs i estanys poc profunds; el balanç de carboni en aigües poc profundes i aiguamolls, i la gestió i restauració d’ecosistemes lenítics –aigües quietes.

Els temes tractats inclouran la resposta de l’ecosistema al canvi global i la identificació de factors clau que regeixen la seva biodiversitat des del punt de vista ecològic i de conservació.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, valora les jornades com “un  reconeixement a la importància que tenen aquests espais en el Baix Ter, i a la feina que estem fent des del territori, des de l’Ajuntament i el Parc Natural, per protegir-los i valorar-los”, i hi afegeix que són espais fràgils que cal preservar.

El vuitè Taller de la Xarxa Europea per a la Conservació de Llacunes incorporarà una trobada internacional, el cinquè seminari Recerca i Territori. Aquesta serà una jornada monogràfica sobre la gestió i restauració de llacunes, en què es presentaran els resultats del projecte Life Pletera.

LA FRASE

Aquests espais són fràgils i els hem de saber preservar perquè formen part del nostre paisatge
Sandra Bartomeus
regidora de medi ambient de l’ajuntament de torroella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona