Medi ambient

METEOROLOGIA

Cardona vol que es declari el municipi zona catastròfica

Els tècnics estan fent balanç dels danys provocats pel tornado d’aquest diumenge a la matinada

Almenys hi ha trenta finques afectades, deu d’elles amb desperfectes molt importants

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha demanat que l’àrea afectada pel tornado de diumenge a la matinada es declari com a zona catastròfica. El fenomen va causar importants destrosses a cases de pagès i granges del municipi, concretament als barris de la Coromina i de Sagalés, i també al municipi de Navès. A més, el fort vent va fer caure coberts, teulades o bigues, i tot i que no hi va haver ferits, ara per ara els tècnics intenten quantificar els importants danys materials.

La denominació com a zona catastròfica implicaria que l’estat assumiria els costos de les destrosses. De fet, un dels problemes amb què es troben molts dels afectats és que les asseguradores no acostumen a assegurar aquest tipus de fenomen. Estruch considera que seria “just” que l’estat assumís el cost, perquè “l’excepcionalitat” d’un fenomen que no hauria d’haver passat mai al territori també justifica “l’excepcionalitat de l’ajuda”.

Un altre dels problemes és l’afectació a veïns “que es guanyen la vida” en la zona destrossada, com és el cas d’un magatzem molt gran de palla que els ha volat la teulada o els hivernacles d’una empresa que han quedat completament inutilitzats.

Després de les investigacions pertinents, l’Ajuntament ha xifrat les pèrdues econòmiques del possible tornada entre els 800.000 euros i 1 MEUR.

El Servei Meteorològic de Catalunya encara no ha pogut determinar si es tracta d’un tornada o d’un esclafit, però sigui com sigui els serveis tècnics han comprovat com el fenomen va recorre uns 7 quilòmetres al terme municipal de Cardona.

Per demà a la tarda es preveu una reunió amb el Departament d’Agricultura per estudiar les possibles ajudes. També hi haurà una reunió entre l’Ajuntament de Cardona i els veïns afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona