Medi ambient

Medi ambient

Nou impuls al pla de recuperació del delta de la Tordera

Ajuntaments i els sectors científic, hostaler, mediambiental i pagès col·laboren en una taula per recuperar aquest espai

L’objectiu principal de la Taula de Treball del Delta de la Tordera és fomentar una planificació integrada, participada i capaç de fer front als reptes urgents d’aquest espai natural. Fruit d’aquesta inquietud, s’ha impulsat la redacció i l’estudi d’un pla d’actuació integral de recuperació del delta de la Tordera, la platja i el delta de Malgrat de Mar, i també de la platja de s’Abanell i el delta de Blanes. Ahir, la sala d’actes del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) va ser escenari de la segona trobada d’aquesta taula de treball impulsada pels ajuntaments de Malgrat, Tordera, Blanes i Palafolls, i que té també la implicació d’altres administracions, científics, pagesos, hostaleres i entitats mediambientals. La investigadora en cap del projecte Isacc (que dona suport tècnic al desenvolupament de la taula), Annelies Boekman, conjuntament amb la regidora de l’Ajuntament de Malgrat de Mar Núria Casajoana, han conduït la reunió d’aquest dijous, que ha servit bàsicament per posar-se al dia respecte a l’estat actual del procés després que ha passat mig any de la primera reunió.

Per la seva banda, el científic del CEAB Rafel Sardà, ha intervingut per explicar la metodologia que s’està emprant per elaborar l’estudi científic previ, que servirà per acordar les mesures del pla d’actuació integral.

En la reunió també participaven l’alcalde de Blanes, Mario Ros, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, a més de diversos regidors i tècnics de Tordera i Palafolls. S’ha acordat que la III Trobada de la Taula de Treball tindrà lloc el 19 de juny, altre cop a Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona