Les obres d'adequació de la platja Llarga de Tarragona encara no tenen calendari

L'avantprojecte que el consistori ha de lliurar al Ministeri de Medi Ambient podria estar llest d'aquí a tres mesos

«Protegir la zona costanera de la demarcació de Tarragona, garantir-ne l'ús públic i afavorir els seus valors mediambientals.» Aquests són els principals objectius de les actuacions que el Ministeri de Medi Ambient està executant –o bé té planificades– en diversos punts del litoral del Camp i l'Ebre, als quals, durant el 2009, l'Estat va destinar gairebé 22 milions d'euros per a obres de millora. De les que ja s'estan duen a terme, en destaquen el manteniment i la conservació de la franja pertanyent a la capital tarragonina, amb una inversió que ascendeix a 4.364.402 euros. En clau local, una de les intervencions més debatudes, i que fa temps que dura, és la de la platja Llarga. El ministeri està en espera que l'Ajuntament li lliuri l'avantprojecte, que podria estar acabat d'aquí a dos o tres mesos. Un cop s'entregui, encara podria passar un any fins que arrenquin els treballs, tenint en compte que l'Estat hi ha de donar el vistiplau i, després, encara s'haurà d'engegar tot el procés de licitació i adjudicació de les obres.

Cal recordar que el projecte va tornar a les mans del consistori després que el servei de Costes en va encarregar un de nou en comprovar que no era possible casar les al·legacions dels ecologistes i la voluntat de l'Ajuntament. La portaveu de la Plataforma Salvem la Platja Llarga, Lola Paniagua, va assegurar que, almenys ara, s'està tenint més en compte la seva opinió des de la corporació municipal: «Fa dos mesos vam presentar un projecte al consistori i d'aquí a un mes i mig n'hi enviarem un segon de més detallat. La nostra voluntat és compartir amb l'Ajuntament les mateixes idees, i que enviem el mateix pla a Costes. Creiem que el més prioritari és delimitar amb pals i cordes les zones de dunes perquè no s'hi aparqui, fer els aparcaments darrere de la via, treure la brutícia que hi ha a la platja i arreglar el sistema de les aigües residuals.»

Setze actuacions pendents

El cap del servei de Costes a Tarragona, Jordi Galofré, va detallar que el Ministeri de Medi Ambient té set projectes pendents de licitar a la demarcació (que suposen una inversió de 17.116.144 euros), i nou pendents d'aprovació definitiva (36.461.885 euros). Dels primers, destaca la ruta verda des de la C-12 fins al pont del tren a Tortosa, i l'adequació del front marítim de Cunit. I, dels projectes del segon grup, s'han pressupostat uns sis milions per a la recuperació mediambiental del front marítim de Calafell, i més de setze per millorar el marge del Delta a tocar de la badia dels Alfacs, als termes de Sant Carles de la Ràpita i Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona