Medi ambient

L’Ajuntament de Colomers defensa la guingueta del parc del Ter davant l’ACA

L’ens de la Generalitat dona un mes de termini per retirar l’estructura i una caseta d’observació d’aus

El municipi defensa dues excepcions a la normativa perquè la zona verda tingui serveis

L’Agència Catalana de l’Aigua ha requerit als concessionaris de la guingueta del parc del Ter, a Colomers, que desmantellin les instal·lacions en un termini d’un mes, que expira la setmana vinent. El motiu, segons esgrimeix l’organisme hídric de la Generalitat, és que la Llúdriga –nom del negoci– ocupa “la zona de policia de lleres al marge esquerre” del riu, i també s’insta el municipi a desmuntar una caseta de fusta instal·lada l’any 2011 per a l’observació d’aus, en aquest cas, “en la zona de servitud”. El consistori, però, ha al·legat en defensa de les dues estructures.

Pel que fa a la caseta per observar aus, el consistori argumenta que “excepcionalment podran admetre’s edificacions d’utilitat pública i interès social prèvia autorització de la Comissió d’Urbanisme” en les zones de conreu de regadiu. I, pel que fa a la guingueta, que també “excepcionalment s’admetran amb caire provisional instal·lacions destinades a l’entreteniment i el desenvolupament de les activitats que estan admeses en aquestes zones”.

En l’escrit que acompanya les al·legacions, l’alcalde, Josep López, sosté que la guingueta es pot ressituar en un àmbit fora de la zona de risc en cas d’avinguda, “com a punt de trobada, d’informació i de serveis WC de tot l’espai, i per al sosteniment econòmic de la qual oferiria també serveis de bar, tot plegat imprescindible per a les famílies que fan ús del parc com a espai de lleure i esbarjo”. I, a més, es planteja que puguin mantenir l’activitat al mateix lloc fins passat l’estiu.

El projecte del parc

Les actuacions municipals per configurar un parc fluvial al marge esquerre del Ter van començar el 1995, però no van reeixir fins al 2007, amb l’enderroc del canal de regadiu que separava el nucli del poble del curs. Des d’aleshores el projecte del parc ha anat avançant, amb suport, entre d’altres, de veïns, els concessionaris de la guingueta i el grup d’usuaris i clients que han consolidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona