La promotora del Castor plantarà 6.000 tarongers al costat d'Alcanar

Escal UGS comença aquesta setmana l'adequació dels terrenys on situarà la planta terrestre

Escal UGS està a punt de començar el moviment de terres a la parcel·la on té previst situar la planta d'operacions terrestre del projecte Castor, d'emmagatzematge subterrani de gas natural. La parcel·la, que és propietat d'Escal UGS, ocupa una superfície de 28 hectàrees i és molt propera als nuclis d'Alcanar i Ulldecona. Per tal de minimitzar l'impacte de la instal·lació, la promotora del Castor farà un pla d'integració paisatgística, que entre altres actuacions inclou la plantació de 6.000 tarongers. Fonts de l'empresa han explicat que es reutilitzaran els residus dels tarongers que ja hi ha a la finca, i que aquests dies s'arrencaran, amb l'objectiu de produir biomassa. També s'instal·larà un sistema de fertirrigació per gestionar de manera eficient el reg i el manteniment de la nova plantació citrícola. «De tarongers ja n'hi ha a la parcel·la, no entenc perquè els han d'arrencar i tornar-ne a plantar», ha criticat el portaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, que considera que es tracta d'una «operació propagandística» de l'empresa.

Els terrenys on Escal UGS instal·larà la planta d'operacions terrestre estan a uns 8 quilòmetres de la costa, limiten amb l'autopista AP-7 i el camí dels Canareus. En aquesta planta hi haurà els equips de compressió per a la injecció de gas i també les unitats de separació de CO2 i SH2, amb xemeneies de 20 metres d'altura, així com les oficines d'administració, un taller i un heliport.

La promotora del Castor aprofitarà un antic pou petrolier per construir un magatzem subterrani de gas natural, a més de 1.750 metres de profunditat i a uns 22 quilòmetres de la costa.

La Plataforma farà una assemblea divendres

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha convocat una assemblea general divendres a les deu de la nit a l'auditori d'Alcanar. «Explicarem als veïns afectats que només ens queda la possibilitat de presentar un contenciós administratiu», ha assenyalat Ferrando. Abans de fer servir la via judicial la Plataforma presentarà recurs d'alçada contra l'autorització del projecte, tot i que és conscient que té poques possibilitats. «Formularem les al·legacions a tot el projecte en la mateixa línia que ja ho hem fet en els diferents trams», ha dit Ferrando. Pel que fa a la mobilització social, la Plataforma no descarta convocar més actes de protesta. «Que no es pensen que ja estem contents perquè ajuden l'agricultura», ha manifestat Ferrando.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona