El parc del Montgrí entra en la recta final

La comissió de Medi Ambient va aprovar ahir les esmenes i dimecres que ve el Parlament votarà la llei de la seva creació

La comissió de Medi Ambient d'ahir del Parlament va servir per votar la incorporació de totes les esmenes que s'han incorporat a la llei, bona part de les quals les ha presentat el mateix govern arran del període d'exposició pública. D'altres s'han acordat amb els grups de l'oposició, si bé bona part de les seves propostes s'han acabat descartant. En tot cas, les esmenes aprovades ahir van tenir els vots a favor dels grups del govern –PSC, ERC i ICV-EUiA– i també del grup mixt i de CiU, malgrat que aquests últims van votar en contra a la resta del dictamen. El PP es va abstenir. Amb aquest tràmit el projecte ja queda pendent tan sols de l'aprovació de la llei, que si cap grup parlamentari no la porta al Consell de Garanties Estatutàries podria votar-se dimecres de la setmana vinent.

Resultat final

El text que es durà a votació ha incorporat diversos elements arran de les al·legacions i de les converses amb els diferents grups parlamentaris i també sectors socials afectats pel parc. Un dels principals és que s'han incorporat els valors productius del territori des del punt de vista agrícola, forestal i ramader en el redactat, i que les mesures de foment de l'activitat agrària seran extensives per a tot el parc. Els caçadors podran caçar a la reserva natural del Baix Ter amb autorització, i es donarà més rellevància als connectors ecològics, com el de Vilanera a l'Escala. La formació de l'òrgan rector del parc serà a través d'un decret, i inclourà els ajuntaments i diferents sectors. El ponent de la llei, Lluís Postigo, va valorar que «amb la llei aprovada el que caldrà és disposar d'un espai i un mínim equip per començar a treballar al més aviat possible». Medi Ambient tindrà ara dos anys per redactar el pla especial de protecció del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona