Medi ambient

La gestió de la xarxa d’aigua a la Costa Brava, a concurs

El Consorci de la Costa Brava la posa a licitació per 2,6 milions d’euros anuals

Diu que en millorarà la distribució

El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha obert el procés de licitació del servei que gestiona l’explotació, la conservació i el manteniment dels sistemes d’abastament d’aigua potable al litoral gironí.

L’ens públic, que està integrat per la Diputació de Girona i 27 municipis de la Costa Brava, proveeix d’aigua 29 poblacions i subministra cada any uns 21 milions de metres cúbics d’aigua. Es tracta de l’equivalent al consum de 150.000 famílies. I amb la licitació, arribarà a gestionar-ne 24 milions, l’equivalent a unes 175.000 famílies. El pressupost de licitació és de 2,6 milions d’euros anuals i el contracte té una durada de dos anys prorrogable un any més. Segons informa el consorci, el nou contracte representarà una millora del grau de precisió i control de l’explotació perquè el plec de prescripcions tècniques inclou la introducció d’indicadors d’eficàcia de l’explotació.

Criteris mediambientals

Les condicions tècniques del contracte també posen el focus en l’aspecte mediambiental i la reducció de les emissions de CO2 en la contractació elèctrica. Així, en l’avaluació de les ofertes, valoraran el compromís que, en aquest aspecte, manifestin les empreses que aspirin al contracte. La introducció d’aquest nou criteri, segons el CCB, respon a l’aposta per reduir les emissions en el procés de descarbonització dels seus serveis. Aquest objectiu s’alinea amb els reptes proposats per la Comissió Europea per a l’any 2050 de convertir Europa en una regió neutral des del punt de vista d’impacte climàtic.

El Consorci de la Costa Brava presta el servei d’abastament d’aigua potable en alta per mitjà de la gestió de les instal·lacions de tres xarxes bàsiques: nord, centre i sud, en funció de la seva situació. La xarxa de la Costa Brava nord es basa en l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) d’Empuriabrava. S’hi tracten les aigües derivades de l’embassament de Boadella, que posteriorment són impulsades fins als dipòsits que abasten Empuriabrava (dins del terme municipal de Castelló d’Empúries), Roses, Cadaqués i Llançà. La Costa Brava centre tracta les aigües derivades del sistema d’embassaments de Sau, Susqueda i el Pasteral. La xarxa de la Costa Brava sud està formada per les captacions d’aigües subterrànies que els ajuntaments de Tossa de Mar i Lloret de Mar i el mateix CCB tenen a l’aqüífer del tram baix del riu Tordera.

LA XIFRA

29
poblacions
de la Costa Brava són les que l’ens públic proveeix d’aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona