El govern diu que oficialment Santa Coloma no ha estat mai màxim beneficiari dels ajuts per les nevades

Governació atribueix a una errada de transcripció el fet que Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) figurés en la llista de nous afectats com a màxim beneficiari dels ajuts per les nevades del 8 de març passat. De fet, l'Ajuntament va rebre pocs dies després una notificació oficial en què es desestimava la petició de ser inclòs en l'annex 3 (relació d'ajuntaments de la línia d'ajuts específics), una sol·licitud que també es va tramitar des del Consell Comarcal per incloure en aquest apartat tots els municipis de la Conca i que també ha estat denegada. En aquest sentit, el president de l'ens, David Rovira, lamenta que «hi hagi diferències entre territoris» per la gran despesa extraordinària que han ocasionat les darreres nevades, independentment dels talls de llum. L'alcalde de Santa Coloma, Ramon Borràs, es mostra igualment decebut; «Ens sentim discriminats perquè no només hem patit les conseqüències del darrer temporal de neu, sinó també el del mes de gener passat.» Segons indica, les despeses sumen un total de 26.800 euros, gairebé el mateix import –30.000 euros– que es calcula que s'ha sobrepassat a la comarca.

Altres municipis afectats

Hi ha tres municipis de la demarcació que figuren com a nous afectats en l'annex 1, en l'apartat de municipis afectats en què ja figuraven els de la Conca, i són Tivissa (Ribera d'Ebre), Arnes (Terra Alta) i el Pont d'Armentera (Alt Camp). En el cas d'aquest últim, també ha entrat en l'annex 3 (municipis que han estat afectats en un 25% de la població per talls de subministrament elèctric de més de 24 hores). L'ajut concedit és d'un màxim de 5.197 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona