Medi ambient

Nova caldera de biomassa en una escola de Figueres

L’Anicet de Pagès serà el cinquè centre educatiu en què es reemplaça la de gasoil

Les obres duraran tres mesos

El procés de substitució de les calderes de gasoil per les de biomassa als centres educatius de Figueres continua a bon ritme. Ara és el torn de l’escola Anicet de Pagès, del barri de la Marca de l’Ham, on se substituiran dues calderes velles de gasoil. La nova caldera tindrà una potència de 150 kWt que permetrà abastir de calefacció i aigua calenta els tres edificis de l’escola.

L’aigua calenta s’acumularà en un dipòsit d’inèrcia de 4.000 litres. Es calcula que el consum anual de biomassa serà de 41 tones. L’estella utilitzada serà de gestió forestal sostenible i de proximitat. El cost d’inversió puja a 153.670 euros. La Diputació hi ha aportat una subvenció de 58.710 euros i la resta, 94.961, han anat a càrrec de l’Ajuntament de Figueres. Les obres duraran tres mesos.

Aquesta és la cinquena caldera de biomassa que s’instal·la en equipaments municipals i s’afegeix a les que ja funcionen a l’escola Pous i Pagès, l’escola Joaquim Cusí, la llar d’infants Els Pins i l’escola Salvador Dalí.

Les obres consisteixen en la construcció d’una sala de calderes rectangular d’una vintena de metres quadrats on s’instal·larà la caldera, un dipòsit d’inèrcia i la sitja per a l’estella. També comprenen la construcció del sistema de xarxa de calor i abastament de serveis i la connexió als edificis de l’escola.

S’aprofitarà el canvi de caldera per substituir els radiadors elèctrics dels mòduls prefabricats i se n’instal·laran uns de nous connectats a la nova caldera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona