Medi ambient

Funden una plataforma al Pla de l’Estany per tractar de l’emergència climàtica

Estan mirant de consensuar amb tots els grups polítics municipals una moció en què l’Ajuntament es comprometria a aplicar una sèrie de mesures

Un grup de persones sensibilitzades amb la protecció del medi ambient han creat la plataforma d’Emergència Climàtica del Pla de l’Estany. La primera activitat pública que organitzen serà avui, divendres (19 h, Museu Darder, amb la col·laboració d’aquest museu i Limnos) i consistirà en una xerrada sobre la sobirania alimentària. Per al dia 20 d’aquest mes (19.30 h, Ateneu Obert de la Dona) han preparat una segona conferència, aquest cop sobre la contribució del model d’explotació agrària actual en el canvi climàtic.

La moció

A curt termini, tenen previst entrar a l’Ajuntament de Banyoles una moció en què es demana a la corporació el reconeixement de l’estat d’emergència climàtica. El text definitiu s’està mirant de consensuar amb els quatre grups polítics representats al consistori, amb la intenció que s’aprovi per unanimitat. Inicialment, en el document es proposa, entre altres qüestions, que s’implementi la transició cap a un sistema energètic depenent d’energies renovables, tant en l’àmbit públic (equipaments municipals) com en el privat; adoptar mesures que fomentin l’ús del transport públic i la bicicleta; vetllar per la reducció de les emissions procedents de les explotacions ramaderes i per una correcta gestió dels residus nitrogenats; fer passos cap a la municipalització del servei de distribució de l’aigua o fer que s’eliminin les bosses de plàstic en el mercat setmanal i en el comerç local.

Comissió de seguiment

Un cop s’hagi aprovat la moció –s’explica en el mateix text– s’haurà de crear una comissió mixta formada per membres designats per l’Ajuntament, membres de la plataforma i tècnics compromesos amb el medi ambient, per tal de definir un pla d’execució per a cadascun dels punts de la moció i fer-ne el seguiment.

LA FRASE

Prendre mesures per facilitar la mobilitat urbana i interurbana en transport públic i en bicicleta
De la moció

Coneixement per arribar a la conscienciació

L’objectiu de la iniciativa és, sobretot, aconseguir que els ciutadans estiguin ben informats. “El coneixement porta a la conscienciació”, resumeix Maria Zaragoza, una de les fundadores de la plataforma. A banda dels actes que organitzin, fan servir un lloc web (emergenciaclimaplaestany.cat) en el qual l’usuari troba, entre moltes altres dades, un catàleg d’hàbits del dia a dia que no perjudiquen el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona