Medi ambient

Només s’explota un 31,5% de la producció de biomassa

Més de 40.000 hectàrees presenten un risc d’incendi molt alt, segons un estudi de la Diputació de Girona

És la demarcació més boscosa de Catalunya

Un estudi elaborat per la Diputació de Girona i el Clúster de Bioenergia de Catalunya assenyala que només s’explota un 31,5% de tota la producció possible de biomassa a la demarcació. En xifres absolutes representa un total de 103.485 tones de biomassa forestal, quan es podria arribar fins a les 328.490 per promoure la sostenibilitat i l’equilibri de les masses forestals. “Amb la promoció de projectes de biomassa al sector industrial, es podria mobilitzar el recurs forestal que avui es queda al bosc per falta de demanda de consum”, assenyala la diputada de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Anna Barnadas. També considera que contribuiria a prevenir la despoblació rural per la creació de llocs de treball que genera la biomassa al territori.

El document remarca que les comarques gironines són el territori amb més massa boscosa de tot Catalunya, amb un 72% de la seva extensió. D’aquest total, un 57% correspon a boscos densos. L’abandonament forestal i el canvi climàtic fan que aquests boscos es converteixin en un polvorí. De fet, l’estudi indica que hi ha més de 40.000 hectàrees amb un risc d’incendi molt alt i la situació podria empitjorar si hi hagués un període de sequera. Per això, s’assenyala que l’augment d’explotacions de biomassa seria una oportunitat per recuperar la gestió forestal. En aquesta línia, diferents projectes de prevenció d’incendis redactats en l’àmbit supramunicipal determinen la necessitat de gestionar de manera activa prop de 19.132 hectàrees en zones estratègiques per reduir els impactes dels grans incendis forestals a les comarques gironines. Anna Barnadas remarca que en l’escenari actual post-Covid-19 es fa més necessària una “indústria resilient i consolidada al territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona