Medi ambient

Un nou col·lector contra vessaments fecals al mar

L’Àrea Metropolitana de Barcelona substituirà l’any vinent el col·lector interceptor de Castelldefels, que està malmès i ha provocat diversos vessaments d’aigües fecals al mar. El col·lector, afectat estructuralment per anys de servei, condueix les aigües residuals del municipi cap a l’estació depuradora d’aigües residuals de Gavà-Viladecans, i per evitar més trencaments i reparacions d’emergència s’invertiran 5,1 milions per substituir-lo. En una segona fase s’estudiarà si es pot reparar el col·lector antic, i si no es pot fer, es retirarà, fet que costarà entre 1,9 i 3 milions d’euros. La intervenció es farà amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua. El nou col·lector hauria d’estar instal·lat a finals del 2022.

Les avaries han provocat el sobreeiximent d’aigües residuals al mar i a l’Olla del Rei, l’espai natural a tocar del campus universitari on hi ha l’estació de bombament principal que impulsa les aigües residuals a la depuradora. Això ha motivat protestes de l’entitat ecologista Salvem l’Olla del Rei i peticions de l’Ajuntament a l’AMB perquè ho solucionés. L’Ajuntament celebra la decisió, que respon a una demanda històrica. Salvem l’Olla del Rei, al seu torn, reclama mesures pal·liatives per prevenir els possibles vessaments fins que acabin les obres, informació sobre els vessaments i un pla per preservar l’espai natural, entre altres zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona