Medi ambient

Faran una doble ordenança per al delta del riu Tordera

Els consistoris de Blanes i Malgrat unifiquen criteris per regular l’accés i les activitats a la llacuna formada pel ‘Glòria’

Treballen perquè el govern catalogui l’espai com a reserva natural parcial

Els ajuntaments de Blanes (Selva) i Malgrat de Mar (Maresme) preparen una doble ordenança per al delta del riu Tordera per protegir la llacuna natural formada pel temporal Glòria el gener del 2020. Els dos consistoris unifiquen els criteris per regular l’accés al delta i les activitats que s’hi podran fer. L’equip de govern de Blanes, d’ERC i Blanes en Comú Podem, confia que sigui vigent abans de l’estiu.

La desembocadura de la Tordera és un espai natural catalogat com a zona humida, inclòs al PEIN i a la Xarxa Natura 2000, com a riu i estanys de Tordera, catalogat com a zona d’especial conservació en la tipologia d’espai d’aigües continentals. Però és una protecció insuficient des de fa un any, diuen a Blanes. “No tenim eines de gestió”, es lamenta la regidora de Medi Ambient, Marina Vall-llosada (ERC). Per això, a més, els dos consistoris preparen l’expedient que presentaran a la Generalitat perquè la llacuna sigui considerada reserva natural parcial. La catalogació és un acord que ha de prendre el consell de govern.

Presentació, dilluns

Els dos ajuntaments presentaran el pla conjunt per al delta en una sessió virtual dilluns que ve. També hi haurà una exposició informativa, que es podrà veure el dissabte 27 al passeig de Cortils i Vieta de Blanes de les deu del matí a la una del migdia, i el dijous 25 a les Peixateries Velles de Malgrat de les onze del matí a la una del migdia i de les cinc a les set de la tarda. “Unifiquem criteris en l’ordenança però tenint en compte les particularitats dels pobles”, diu Vall-llosada, que explica que és una manera de “donar valor a l’espai”, on s’han albirat 160 espècies protegides.

Des d’ahir i fins al 5 de març tothom qui ho vulgui pot fer aportacions sobre l’ordenança i sobre la declaració de reserva natural parcial que els consistoris van sol·licitar a la Generalitat al desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona