Medi ambient

Rebuig a la construcció a la pineda de la Farella, a Llançà

La Iaeden es mostra contrària al pla de millora urbana i presenta al·legacions per fer-hi inviable l’edificació d’un hotel i dos blocs de pisos

Les edificacions existents es volen declarar BCIL

L’entitat proteccionista Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (Iaeden) es mostra contrària a la possibilitat de construir dos blocs de pisos, un hotel i una casa a la pineda de la Farella, a Llançà, i anuncia que ja ha presentat al·legacions a l’Ajuntament. A parer de la Iaeden, la urbanització d’aquest espai és contrària al dret urbanístic, i assegura que també va en contra del pla general d’ordenació urbana (PGOU) vigent al municipi des de l’any 2002.

La Iaeden reclama a l’Ajuntament de Llançà que actualitzi el seu PGOU i que, en fer-ho, aposti per una “gestió sostenible com marca la legislació actual”, i per la conservació de la pineda de la Farella com a últim retall de bosc a primera línia de mar. L’Ajuntament de Llançà va presentar, durant el mes d’abril, el pla de millora urbana del sector de la Farella, l’últim espai costaner del sector urbà sense urbanitzar, i que conté una pineda. En aquest espai hi ha dues edificacions que l’Ajuntament ha proposat de convertir en bé cultural d’Interès local (BCIL). De manera paral·lela a la catalogació, es facilita que es construeixin quatre blocs de pisos de dues plantes (9,6 m), amb 63 habitatges, i tres cases unifamiliars, dues de les quals ja estan construïdes i que són proposades com a BCIL, i també un hotel a la primera línia de mar amb una superfície construïda de 1.144 m² i també de dos pisos d’alçada.

L’alcalde de Llançà, Francesc Guisset, va declarar ahir a l’ACN que, de moment, el pla de millora només s’havia aprovat inicialment i que s’han cenyit a les directrius que estableix el pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí: “Esperarem què diuen les administracions implicades i decidirem, sobre la base d’això, en un sentit o altre”, va dir.

Aquestes construccions suposaran la tala de bona part de la pineda actual, contribuiran, segons indica la Iaeden, a consolidar el continu urbà del municipi, i generaran una pantalla constructiva davant del que avui és l’única platja de Llançà amb una pineda al darrere, una característica que la fa atractiva per a molta gent. La Farella és una platja d’un centenar de metres, protegida de la tramuntana, i que es troba fàcilment en resseguir la carretera que uneix el poble de Llançà i el del Port de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona