Medi ambient

Bona rebuda a la restricció de vehicles al cap de Creus

Ajuntament i usuaris coincideixen a qualificar la mesura de “necessària”, tot i la confusió dels primers dies que s’aplica

S’admeten alguns errors, com ara en la senyalització, que caldrà millorar

“Fins al cap de Creus no es pot circular. Ha de deixar el cotxe aquí i pujar a peu o amb el bus.” Aquesta és la frase que en Josep, conegut com Melendi, no va deixar de repetir ahir diumenge als qui pretenien anar amb el vehicle particular al parc natural i al far del cap de Creus. En Melendi només deixava passar els qui tenien reserva en algun dels dos restaurants. I és que aquest cap de setmana s’ha estrenat la nova restricció per a cotxes, motos i autocaravanes per evitar imatges com les de l’estiu passat i la Setmana Santa, amb centenars de vehicles aparcats a la carretera.

Malgrat que molts dels usuaris que es presentaven a la zona no estaven al cas de la nova normativa, tots la veien bé i consideraven que “és necessària”. “Cal cuidar l’entorn, perquè, si no, al final és pitjor per a tots”, explicava un dels visitants, David Sancho, de la Garrotxa, on també s’han aplicat restriccions en el nombre de vehicles que poden estacionar en aparcaments propers a la fageda d’en Jordà.

Malgrat que les restriccions s’han rebut globalment de bons ull per part dels usuaris, alguns critiquen que s’ha generat “certa confusió”. “En ser el primer cap de setmana, no teníem massa notícies i ha estat una mica confús tot plegat”, deia una visitant, Concha Romero. D’altres com ara Anna Salleras i Isi González, vinguts de Girona, lamentaven que el primer bus llançadora fos a dos quarts de deu del matí, perquè amb la calor que feia haurien preferit venir més aviat.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es mostren satisfets de com ha funcionat aquest primer cap de setmana, tot i que reconeixen que s’han de millorar alguns aspectes, com ara la senyalització i la informació als ciutadans. Especialment preocupa de cara a Sant Joan, quan s’espera una arribada massiva d’usuaris al parc natural. L’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, feia, per la seva part, un balanç positiu del bus llançadora, recalcant que ha permès que “molta gent pogués gaudir millor del parc”.

Albanyà torna a tancar el trànsit a les gorgues

e.c

L’Ajuntament d’Albanyà tancarà al transit de cotxes la carrera d’accés a les gorgues de la Muga del 15 de juny al 15 de setembre, entre les 9 h i les 19 h. Durant aquest període, s’habilitarà un aparcament de 35 places a la zona del pla dels Sastres i quan sigui complet els cotxes que hi vulguin accedir hauran de girar cua. L’Ajuntament amplia, d’aquesta manera, la mesura que es va iniciar l’estiu passat, al juliol i l’agost, i de què s’ha fet una valoració positiva per evitar l’excés descontrolat de cotxes a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona