Medi ambient

Unió de Pagesos convida els eurodiputats catalans a visitar el Parc Agrari del Baix Llobregat

El sindicat demana una entrevista amb el comissari de Medi Ambient per saber com es gestionaran les compensacions

Unió de Pagesos ha convidat els eurodiputats catalans a conèixer de primera mà el Parc Agrari del Baix Llobregat després de l’acord anunciat entre els governs espanyol i català per a l’ampliació del Prat. Segons explica el sindicat en un comunicat, l’objectiu és que els eurodiputats disposin de la “màxima informació possible” de cara al futur pronunciament de la Comissió Europea sobre si dona llum verda al projecte. Així mateix, Unió de pagesos també demanarà una entrevista amb el comissari europeu de Medi Ambient per saber de quina manera es gestionaran les compensacions per les terres afectades per l’allargament de la tercera pista.

Unió de Pagesos ha expressat el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport perquè argumenta que suposa l’ampliació de les zones naturals en detriment de l’espai agrari. El sindicat ha denunciat que s’ha sentit “menystingut” en el debat per a l’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

El sindicat lamenta que malgrat la creació el 1998 del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat per aconseguir la protecció i el desenvolupament d’aquest espai “l’especulació sobre aquest territori no s’ha aturat en cap moment”. En aquest sentit, considera que Aena ha fet una “forta pressió” per a l’ampliació de l’aeroport cap a La Ricarda però que fa uns anys també va ser el projecte Eurovegas, que va ser un “punt d’inflexió d’inflexió que va aconseguir que el Parc Agrari es posicionés com a referent d’un espai agroambiental de producció d’aliments en una àrea densament poblada”.

Per últim, Unió de Pagesos ha advertit que “Aena encara no ha compensat els afectats per la destrucció d’espais naturals de fa 20 anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona