Medi ambient

energia

Vuit grups empresarials aspiraran a fer els parcs eòlics de l'Alt Empordà

Energia va obrir ahir les pliques dels projectes presentats

S'hi podran desenvolupar 180 megawatts i a la tardor s'escollirà només un projecte

Al final han sigut vuit els grups empresarials que han presentat la sol·licitud per tirar endavant els parcs eòlics dins la ZDP (zona de desenvolupament prioritari) de l'Alt Empordà. En aquesta zona, s'hi podran construir molins per generar 180 megawatts, i serà la segona més important dels vuit espais que va aprovar el govern català el mes de juny.

El Departament d'Economia i Finances va obrir ahir les pliques per conèixer totes les empreses que aspiraran a les adjudicacions, i en total s'hi van presentar divuit grups, que podien presentar projectes per a diverses de les ZDP. D'aquesta manera, s'han acabat presentant 54 sol·licituds per a tota Catalunya. Ara es comprovarà que tots els projectes oferts compleixin els requisits mínims, i llavors s'obrirà un altre període de tres mesos en què es valoraran totes les propostes amb una comissió formada per membres del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Economia i Finances, Política Territorial i Obres Públiques i el consell comarcal de cada territori afectat. Els guanyadors es decidiran amb criteris mediambientals, paisatgístics, tècnics, inversions associades o d'impacte socioeconòmic, i es decidiran a la tardor. Llavors s'hauran de complir tota una sèrie de tràmits que no duraran menys d'un any i mig, durant els quals les empreses també s'hauran de presentar a Madrid per demanar la prima econòmica.

LA DATA

2013
és quan l'Estat
tornarà a obrir el llistat perquè nous parcs puguin rebre les primes econòmiques.

LA XIFRA

7
municipis
dins la ZDP: Espolla, la Jonquera, Agullana, Cantallops, Darnius, Masarac, Capmany i Sant Climent.

Empreses capdavanteres en el sector

Moltes de les empreses que s'han presentat per a l'Alt Empordà són capdavanteres en el sector eòlic. Els sol·licitants són Gas Natural Renovables amb Alston Wind, EDP Renewables Europe, EISSL Eolica, Energías Limpias de Cataluña, Iberenova Promociones, Ibereólica Cataluña, FCC Energia i Ros Roca i GERR Grupo Energético XXI i COMSA EMTE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona