Medi ambient

Botiguers, informadors del Parc del Ter i Freser

Ofereixen formació sobre l’espai natural en establiments del Ripollès

Als establiments i empreses del Ripollès, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser els convida a apuntar-se, per primer cop, a un curset per formar-se sobre aquest espai natural protegit, amb la finalitat que, a la pràctica, en puguin facilitar una informació veraç als seus contactes. Un atractiu del curset, que gestiona el Centre d’Educació Ambiental (CEA) Alt Ter, és que haver-lo completat és indispensable per aconseguir l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Les classes es faran els dies 20, 21 i 22 de setembre a Ribes de Freser, Queralbs i Setcases, respectivament. A banda de les sessions teòriques, hi haurà unes sortides a la Vall de Núria i a Ulldeter.

Coneixements

El temari inclou conceptes genèrics de la comarca (geografia, flora i fauna, els espais protegits, singularitats del patrimoni natural i cultural d’aquest territori i les activitats econòmiques tradicionals), què és un parc natural, les normatives, la gestió, els seus usos públics, la formació i l’educació ambiental, l’oferta d’activitats que hi ha en aquest parc, indrets d’interès turístic del territori, la marca Ripollès Turisme, productes típics del Ripollès i la xarxa d’itineraris de la comarca.

En total s’hi dediquen 20 hores. El preu de la inscripció és de 45 euros. L’objectiu –expliquen al parc– és que els establiments del Ripollès puguin donar “un servei de qualitat als seus usuaris i clients”.

Un parc jove

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser és, fins a l’actualitat, l’últim que s’ha creat a Catalunya (2015). Conté prop de 15.000 hectàrees ubicades a les valls de Ribes (dels termes de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser i Pardines) i de Camprodon (Setcases, Vilallonga de Ter i Molló), on viuen uns 3.300 habitants. La major part de l’espai protegit (80 %) és de titularitat pública. De centres d’informació oficials n’hi ha a Queralbs, Espinavell (Molló), Setcases, Ribes, Núria, Vallter i Camprodon.

LA DATA

20.09.21
és el dia
d’inici del curset, que dura vint hores repartides en tres jornades


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona