Medi ambient

Busquen com finançar dos projectes ja en curs

La greu situació econòmica de l'ACA ha fet que ja hagi notificat al CAT que no podrà aportar-li uns 4 milions d'euros que hi tenia compromesos per a dos projectes que estan des d'enguany en fase d'execució per a la millora de la qualitat de l'aigua, com són els d'ozonització i electrocloració, amb un cost aproximat conjunt proper als 10 milions. La mala notícia es va notificar al president del CAT, Antoni Húber, quan va ser nomenat a final de març, i des de llavors que s'està en converses per mirar de trobar-hi alternatives de finançament, segons es va comprometre el mateix conseller de Territori, Lluís Recoder. Després dels contactes amb el Departament d'Economia i Finances, una de les possibilitats que pren més cos és que els projectes es puguin acollir als fons europeus Feder, per als quals es creu que serien plenament subvencionables.

En tot cas, aquestes actuacions tenen dos anys de termini per materialitzar-se, i Húber assegura que ni es preveu paralitzar-les, ni tan sols que es retardin. Una altra cosa serà veure com es finança un altre projecte que també es considera imprescindible, si bé està plantejat més a mitjà termini, com el de l'osmosi inversa. Després que s'hagi testat amb èxit a l'estació de l'Ampolla, la idea ara és aplicar-la a tota la planta per tal d'eliminar les sals pesades i els fosfats que cada cop es troben més a l'Ebre per la regressió, la falta de cabal del riu i la salinització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.